NEĆE SE VRAĆATI ULOZI IZETA FAZLINOVIĆA

Nadarević: Ne dam na sebe, u radu je spas

"prvi sam prestao da radim seriju 'Lud, zbunjen, normalan', jer više ne mogu, i mnogo je devet godina, čovjek se umori. Dosadi stalno biti na setovima i snimati. Osim toga, u tih devet godina napravili smo 11 sezona i dosta je to”, kazao je on dodajući da je “bilo lijepo dok je trajalo” i da će u svojoj gumačkoj biografiji ulogu Izeta staviti u vrh.
694 pregleda 2 komentar(a)
mustafa nadarevic, Foto: Arhiva Vijesti
mustafa nadarevic, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.02.2019. 16:35h

Čuveni bosanskohercegovački glumac Mustafa Nadarević (74) u intervjuu za Dnevni avaz kazao je da se neće vraćati ulozi Izeta Fazlinovića, niti će snimiti seriju sličnu njoj.

“Iskreno, prvi sam prestao da radim tu seriju, jer više ne mogu, i mnogo je devet godina, čovjek se umori. Dosadi stalno biti na setovima i snimati. Osim toga, u tih devet godina napravili smo 11 sezona i dosta je to”, kazao je on dodajući da je “bilo lijepo dok je trajalo” i da će u svojoj gumačkoj biografiji  ulogu Izeta staviti u vrh.

Sa kolegama iz te hit serije Senadom Bašićem i Moamerom Kasumovićem on sada igra u predstavi “Sjajni momci”.

“Čini mi se da je ovaj prelaz u pozorište za nas bio vrlo važan, ali i dobar. Nismo prestali da radimo nego smo samo prešli u novi medij. A nama, glumcima, pozorišta nikad ne može biti mnogo, ne možete ga se zasititi, dok serija i filmova možete. Naiđu loše serije, filmovi, projekti, jeste da ih sami biramo, ali ipak, uloženi su rad i trud”, objasnio je on.

Nadarević je otkrio da je počeo da piše biografiju, ali da ne stiže da radi na njoj, a ni da se odmori zbog nastupa “Sjajnih momaka”.

“Srećan sam da mogu da hodam, borim se da pobijedim bolest, ne dam na sebe. Predstava mi ne da mira, jer ne samo da je na prostoru bivše Jugoslavije hit, nego nas traže i u drugim zemljama, Kanadi, Australiji, Švajcarskoj, Njemačkoj... Malo mi je teže da putujem, ali šta ću. Vodim se onom: 'Mnogo je bolje raditi nego ne raditi'. Inače sam od onih koji pristaju na tu sentenciju da je u radu spas”, kazao je slavni glumac.

On je dio ekipe HRT filma "General" o hrvatskom generalu, nekadašnjem haškom optuženiku, a trenutno savjetniku u Ministarstvu odbrane Hrvatske Antu Gotovini. Ovo ostvarenje se trenutno snima u Zagrebu.

“Antun Vrdoljak (reditelj) voli da radi sa mnom, ali i ja s njim, pa me je angažovao i na ovom filmu. On ima 85 godina i mislim da je red da se družimo zajedno zbog našeg iskrenog prijateljstva, koje je trajalo sve ove godine. Zbog “Sjajnih momaka”, ne mogu da stignem na snimanja, pa oni tako prilagode neke scene meni. Vrdoljak me je kupio kada je rekao da mu je ovo posljednji posao, iako mu ne vjerujem, jer je žilav i jak, ne predaje se lako”, rekao je Nadarević.

Na pitanje da li živi sam u Zagrebu, legenda ex-YU filma je odgovorila:

“Ne živim samački, tu su kćerka Nana i sin Aša. Najstarija kćerka Nađa je u Njujorku, pa se s ovo dvoje mlađih družim i najviše vremena provodim s njima otkad nema moje supruge Slavice. Kada uhvatim malo slobodnog vremena, odem i igram golf, a to mi dobro dođe da ove stare mišiće pokušam nekako da održim, koliko je to uopšte moguće. Kada mi ostane još malo slobodnog vremena, čitam knjige, nešto piskaram i družim se sa prijateljima. Ipak sam u Zagrebu proveo skoro 60 godina tako da znam svaku ulicu, svaki ćošak i ovaj grad mi je postao domaći teren”.