U prodaji automobil u kojem je upucan Tupak

BMW 750il, 1996. godište, je nekada pripadao jednom od osnivača legendarne hip hop etikete Death Row Šugu Najtu
62 pregleda 1 komentar(a)
Tupak Šakur, Foto: Mrwallpaper.com
Tupak Šakur, Foto: Mrwallpaper.com
Ažurirano: 28.02.2017. 19:14h

Automobil u kojem kultni američki reper Tupak Šakur fatalno ustrijeljen 7. septembra, da bi par dana kasnije podlegao ranama, našao se u prodaji po cijeni od milion i po dolara.

Kompanija koja se bavi prodajom memorabilije "Moments in Time" na svojoj zvaničnoj web stranici (momentsintime.com) je u ponudu uvrstila i BMW 750il, 1996. godište, koji je nekada pripadao jednom od osnivača legendarne hip hop etikete Death Row Šugu Najtu.

Šakur se upravo sa Najtom vozio u ovom automobilu kada je iz drugog vozila u pokretu upucan na jednoj raskrsnici u Las Vegasu. Poznati reper preminuo je šest dana kasnije, u 25. godini života.

U pomenutom oglasu kompanije "Moments in Time" ne navodi se istorija ponuđenog vozila nakon Šakurove smrti, ali se provjerom identifikacionog broja automobila može utvrditi da je dosta korišćen, jer je prešao više od 92 hiljade milja.

Mnogi Tupakovu smrt vide kao rezultat muzičkog rata repera sa istočne i zapadne obale Amerike. Tupak je predstavljao zapadnu, a njegov smrtni neprijatelj sa druge strane Notorious B.I.G. (pravo ime Kristofer Valas) završio je na isti način. On je 9. marta upucan Los Anđelesu takođe iz vozila u pokretu.

Bonus video: