Rijana izabrana za humanitarca godine

“Rijana je humanitarnim radom sagradila centar za onkologiju i nuklearnu medicinu za dijagnostifikovanje i liječenje raka dojke u bolnici Queen Elizabeth u Bridžtaunu na Barbadosu”
0 komentar(a)
rijana, Foto: Reuters
rijana, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.02.2017. 15:55h

Tradicionalno, Univerzitet Harvard bira javnu ličnost koju proglašava za humanitarca godine i dodijeli joj nagradu Piter J. Gomez, a juče je ta čast pripala pop zvijezdi Rijani.

Ona je odabrana kao primjer humanitarca za 2017. godinu zbog dobrotvornog rada u okviru kojeg promoviše zdravstvenu zaštitu i obrazovanje na Karibima, pa se tako pridružila listi prethodno nagrađivanih na kojoj su i glumci Džejmsi Erl Džouns i Šeron Stoun, ali i bivši sekretar UN-a Ban Ki-Mun i aktivista Malala Jusafzai.

“Rijana je humanitarnim radom sagradila centar za onkologiju i nuklearnu medicinu za dijagnostifikovanje i liječenje raka dojke u bolnici Queen Elizabeth u Bridžtaunu na Barbadosu”, obrazložio je direktor Harvard fondacije S. Alen Kaunter.

U istom saopštenju, podsjeća se i da je pjevačica osnovala fondaciju Clara Lionel za program školskih stipendija, a često sarađuje i sa globalnim organizacijama koje se bore za obezbjeđivanje obrazovanja djeci u siromašnim zemljama.

Prošle godine, Rijana je bila jedan od organizatora festivala u Njujorku čija je poruka bila zaustavljanje siromaštva u svijetu.

Bonus video: