Američki oficir zabranio slušanje Nickelbacka "i ostale užasne muzike"

Na memorandumu neimenovanog oficira piše da zabrana važi "konstantno, samo tokom radnog vremena".
0 komentar(a)
Nickelback, Foto: Billboard.com
Nickelback, Foto: Billboard.com
Ažurirano: 21.02.2017. 17:33h

Jedan oficir američke vojske zabranio je svojim kolegama da slušaju Nickelback i "druge užasne rok grupe" u kasarni u kojoj su stacionirani.

Slipknot, Korn, Smashmouth i Creed takođe su među bendovima koji su se našli na spisku zabranjenih koji je objavio magazin "NME".

Na memorandumu neimenovanog oficira piše da zabrana važi "konstantno, ne samo tokom radnog vremena".

Nickelback se u posljednje vrijeme više puta nalazio u centru pažnje medija i to ne na pozitivan način. "NME" je prošle godine objavio priču o tome kako je kanadska policija kažnjavala pijane vozače u pritvoru slušanjem pjesama ovog benda, zbog čega su kasnije zvanični policije morali javno da se izvine.

Mjesec dana kasnije osnivač Facebooka Mark Zakerberg se u jednoj reklami našalio na račun kanadskog benda, što je razljutilo rokerku Avril Lavinj. Pjevačica, koja je inače bila u braku sa frontmenom Nickelbacka Čedom Krugerom, optužila je Zakerberga za psihičko zlostavljanje zbog toga.

Kanadski rokeri su prošle godine bar jednom mogli da se osjećaju kao pobjednici. Kada se bend Royal Blood na društvenoj mreži Twitter našalio na njihov račun opaskom da su im Donald Tramp i Hilari Klinton dosadni kao Nickelback, ovi su odgovorili: "Vicevi na račun Nickelbacka su kao Royal Blood - bili kul prije par godina, sada više nisu".

Bonus video: