Transformersi Danila Baletića će dva mjeseca biti izloženi u Milanu

U Milanu neće biti novih autobota i deseptikona, već će ljubitelji umjetnosti u Italiji imati priliku da vide kako stari transformersi izgledaju sa novim oklopima.
67 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2017. 14:44h

Podgorički “Transformersi” koji su jedno vrijeme čuvali glavni grad Crne Gore, nakon Srbije, Hrvatske i Slovenije, početkom idućeg mjeseca sele se u Milano. Naime, deset transformersa, autorski rad podgoričanina Danila Baletića, biće izloženi od 3. marta u muzeju “Leonardo da Vinči” u Milanu.

“Nakon Slovenije, transformersi polako putuju i osvajaju Evropu. Naredna dva mjeseca, zahvaljujući galeriji koja je kupila moje skulpture od autootpada, transformersi će čuvati Milano, a nakon Italije nastavljaju, kako mi je najavljeno, svoju misiju u Danskoj i Austriji. To sad sve zavisi od te galerije, jer oni dalje vode računa o mojim transformersima i planiraju dalje izložbe”, ističe za Vijesti Baletić.

U Milanu neće biti novih autobota i deseptikona, već će ljubitelji umjetnosti u Italiji imati priliku da vide kako stari transformersi izgledaju sa novim oklopima.

“Sve sam ih prepravio. S obzirom na to da sam ih prodao, morao sam da ih dotjeram i 'našminkam', pa sad izgledaju znatno drugačije. Imena su im ostala ista. Zbog tog posla i nijesam imao vremena da napravim nove transformerse”, priznaje Baletić.

Međutim, pored novih oklopa za transformerse koji polako obilaze svijet, Baletić je protekli period iskoristio i da napokon završi najvećeg od njih - Megatrona. Predvodnik Deseptikona uskoro će opet čuvati glavni grad Crne Gore.

“Megatron je sada gotov, i čim dođem iz Milana, veliki deseptikon se opet vraća na podgorički trg. Njegov povratak najvjerovatnije će se desiti krajem marta. Ovoga puta potpuno je završen i sa 'NATO šarom', tako da će sada biti još jači i još odlučniji da pobijedi u svojoj borbi“ obećava Baletić.

Galerija

Bonus video: