Plejboj će ponovo objavljivati slike golih žena: "Golotinja nije problem"

Plejboj, osnovan 1953. godine, prestao je da objavljuje fotografije golih žena u martu 2016. Objavljivane su slike žena u provokativnim pozama, ali ne nagih. Izdanje za mart-april ove godine vratiće se staroj praksi
318 pregleda 2 komentar(a)
Plejboj, Foto: Reuters
Plejboj, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.02.2017. 09:08h

Časopis Plejboj ponovo će početi da objavljuje slike golih žena, najavio je taj magazin na društvenim mrežama.

Kuper Hefner, kreativni direktor Plejboja i sin osnivača časopisa Hju Hefnera, juče je naveo na Tviteru da je zabrana bila greška.

"Golotinja nikad nije bila problem pošto golotinja nije problem", navodi se u njegovoj poruci.

Plejboj nije dodatno komentarisao odluku, a preko Tvitera i Fejsbuka povratak na staro proslavljen je uz #NakedIsNormal (Golotinja je normalna).

Plejboj, osnovan 1953. godine, prestao je da objavljuje fotografije golih žena u martu 2016. Objavljivane su slike žena u provokativnim pozama, ali ne nagih. Izdanje za mart-april ove godine vratiće se staroj praksi.

Vlasnici i urednici Plejboja su odluku o neobjavljivanju golotinje donijeli dok je izvršni direktor bio Skot Flanders koji je u maju prošle godine napustio časopis.

Vjeruje se da je za odluku da Plejboj ponovo počne da objavljuje slike golih žena najviše odgovoran 25-godišnji Hefner, koji je u avgustu naslijedio oca na mjestu prvog čovjeka kreativnog tima kompanije iz Los Anđelesa.

Bonus video: