Melanija na naslovnici magazina "Vogue"

Ovaj potez iznenadio je mnoge jer je modna Biblija, na čelu sa Vintur, prošle godine dala punu podršku kandidaturi Hilari Klinton
1 komentar(a)
Melanija Tramp, Foto: Reuters
Melanija Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.02.2017. 16:13h

Iako mnogi dizajneri odbijaju da njihove kreacije nosi Melanija Tramp, prva dama SAD-a uskoro će krasiti naslovnicu najlegendarnijeg modnog magazina na svijetu čijim se smjernicama vodi cijela modna industrija.

Glavna urednica "Voguea" Ana Vintur je u intervjuu za "The Wall Street Journal" istakla kako će, bez obzira na politiku Donalda Trampa, odnos magazina "Vogue" prema prvim damama SAD-a ostati nepromijenjen, pa će se Melanija ubrzo naći na naslovnici ovog časopisa.

"Vogue ima tradiciju praćenja prvih dama Amerika i ne mogu zamisliti da bi ovaj put moglo biti drugačije", rekla je Vintur.

Ovaj potez iznenadio je mnoge jer je modna Biblija, na čelu sa Vintur, prošle godine dala punu podršku kandidaturi Hilari Klinton.

Melanija je već krasila naslovnicu Voguea 2005. godine, nedugo nakon udaje za Donalda Trumpa koji je u to vrijeme bio rialiti TV zvijezda. Dvanaest godina kasnije, kada je Melanija na naslovnicama svih magazina zbog optužbi i kritika, to bi za "Vogue" mogao biti riskantan potez.

Iako je Melania, zbog komentara svog supruga, izopštena iz modne zajednice Vintur kaže da će biti prikazana kao i njene prethodnice i predvidjela kako će modna industrija biti pogođena trenutnom političkom klimom.

Bonus video: