Legendarna suknja Keri Bredšo koštala pet dolara

Pošto je Keri Bredšo na odjeću poznatih modnih dizajnera trošila pravo bogatstvo, u javnosti je bilo zastupljeno mišljenje da je suknjica vjerovatno marke "Chanel" te da je koštala pravo bogatstvo
387 pregleda 0 komentar(a)
Keri u legendarnoj suknjici, Foto: Trendencias.com
Keri u legendarnoj suknjici, Foto: Trendencias.com
Ažurirano: 09.02.2017. 13:53h

Prva asocijacija na seriju "Seks i Grad" većini djevojaka je bijela suknjica od tila u kojoj se Keri Bredšo (Sara Džesika Parker) vrckavo šeta ulicama Njujorka u uvodnoj špici.

S obzirom na to da je Keri Bredšo na odjeću koju potpisuju poznati modni dizajneri trošila pravo bogatstvo, u javnosti je bilo zastupljeno mišljenje da je legendarna suknjica vjerovatno marke "Chanel" te da je koštala pravo bogatstvo.

Međutim, kostimografkinja Patrisia Fild otkrila je kako je najpoznatija stvar koju je Keri Bredšo nosila zapravo najjeftinija koja se našla u njenom ormaru.

Fild je za magazin " WWD" otkrila kako je suknju kupila na rasprodaji za samo pet dolara.

Suknja od tila je nakon ove serije postala toliko popularna da je Patrisia na svojoj stranici Patriciafield.com počela da kreira svoje verzije ove suknjice.

Iako njene suknje nisu bile jeftine kao originalna suknja od tila koju je Keri nosila, žene širom svijeta ih stalno kupuju.

Bonus video: