BRAJAN DŽONSON PORUČIO OBOŽAVATELJIMA

Ponosan sam na sve što ste učinili za istraživanje Alchajmerove bolesti

"Kao što znate, imamo ranjenog vojnika u našim redovima, Malkolma i mislim da ono što radite kako bi podigli svijest o ovoj užasnoj bolesti je nevjerovatno. Znam da bi Malkolm bio ponosan na vas"
0 komentar(a)
brajan džonson, Foto: Shutterstock
brajan džonson, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.02.2017. 18:29h

Frontmen kultne rok grupe AC/DC Brajan Džonson poslao je poruku zahvalnostima fanovima iz Švedske koji su se odlučili da pomognu u prikupljanju sredstava za liječenje bivšeg člana njegovog benda Malkolma Janga.

Gitarista je napustio bend 2014, nakon što mu je dijagnostifikovana Alchajmerova bolest.

Fanovi su se reagovali organizacijom događaja pod nazivom "Acdcmachine Gathering 2017" sa ciljem da prikupljena novčana sredstva doniraju za Malkolmovo liječenje.

"Ponosan sam na sve što ste učinili za istraživanje Alchajmerove bolesti. Kao što znate, imamo ranjenog vojnika u našim redovima, Malkolma i mislim da ono što radite kako bi podigli svijest o ovoj užasnoj bolesti je nevjerovatno. Znam da bi Malkolm bio ponosan na vas. I ja sam takođe i želim da vam zahvalim na svemu. Pokušali smo da se obratimo ljudima, da pronađemo lijek za ovu bolest. Vi pomažete i puno mi je srce zbog toga", priča Džonson u audio poruci koja se može ovdje.

AC/DC inače trpi teške gubitke na bojnom polju u posljednje vrijeme. Džonsona je u bendu zamjenio pjevač Guns N' Rosesa Aksl Rouz, nakon što su mu doktori naredili da prestane da nastupa kako se ne bi suočio sa gubitkom sluha tokom prošlogodišnje turneje "Rock Or Bust".

Nakon iste turneje bend je napustio dugogodišnji basista Klif Vilijams, dok je bubnjar Fil Rad izbačen 2015. nakon što je osuđen zbog posjedovanja narkotika i prijetnji bivšem zaposlenom. Rada je na turneji zamjenio Kris Slejd.

U međuvremenu, bend planira da objavi novu knjigu u kojoj će dokumentovati "Rock Or Bust".