Tumačila djevojku koja je poput nje imala probleme sa anoreksijom

"Ovo je bila najdramatičnija uloga za mene, jer sam i ja patila od poremećaja ishrane kada sam bila tinejdžerka”, ispričala je ona.
80 pregleda 0 komentar(a)
Lili Kolins, Foto: 7-themes.com
Lili Kolins, Foto: 7-themes.com
Ažurirano: 23.01.2017. 12:45h

Glumica, Lili Kolins, tvrdi da je posebno povezana sa likom Elen, koji tumači u filmu “To the Bone”, jer je poput nje i ona imala poremećaj sa ishranom kada je bila tinejdžerka, piše People magazin.

Pričajući o ovoj mračnoj komediji, 27-godišnjakinja je prvi put pričala javno o ovom problemu.

“Ovo je bila najdramatičnija uloga za mene, jer sam i ja patila od poremećaja ishrane kada sam bila tinejdžerka”, ispričala je ona.

“Napisala sam knjigu prošle godine i u jednom poglavlju sam pisala o svom iskustvu sa tim problemom, tačno nedjelju dana prije nego što sam dobila scenario za ovaj film. To je kao da mi univerzum postavlja stvari u mojoj sferi, kako bi mi pomogao da se suočim i ubijem strah koji sam nekada imala”, nastavila je ona.

“Ujedno, to je bio i način da nekom ko je prošao kroz to objasnim šta sam prošla, ali i da pokrenem konverzaciju na temu koja je još uvijek tabu među mladima, bilo da su djevojke ili momci”, kaže glumica.

Kolins je za potrebe ove uloge morala znatno da smrša, jer je Elen djevojka koja boluje od anoreksije, ali ovoga puta nije rizikovala, već je kilograme izgubila uz pomoć nutricioniste.

Ipak, glumica ističe da je fizička transformacija bila samo polovina bitke.

“Bilo je teško emocionalno se vratiti u tu situaciju, ali učinila sam to na najbezbjedniji mogući način, sa nutricionistom”, istakla je Kolins, dodajući da se tako vratila kroz vrijeme te da je snimanje za nju bilo veoma lično.

Kako kaže, to što sada može da govori o svom nekadašnjem problemu, čini je veoma srećnom, a ujedno zahvaljuje i svim fanovima koji su je podržali na društvenim mrežama.

Bonus video: