Zvijezde koje su za dlaku izbjegle smrt

Kluni na snimanju filma razbio glavu, Blum pao sa trećeg sprata, Eli Goldin upala u zaleđeno jezero, Dikapria napala ajkula...
143 pregleda 0 komentar(a)
Džoni Dep, Foto: Beta/AP
Džoni Dep, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.01.2017. 16:12h

Nekima od naših omiljenih zvijezda životi su jednom visili o koncu, a iznenadićete se i kada saznate koliko se tih nesreća dogodilo upravo na njihovim "radnim" mjestima.

  • Džordž Kluni

Holivudski šarmer je gotovo umro kada je razbio glavu za vrijeme snimanja scene za film "Syriana". Bol koji mu je povreda izazvala bio je toliko jak da je razmišljao čak i o samoubistvu.

"Ležao sam u bolničkom krevetu s infuzijom prikačenom na ruku, nesposoban da se pokrenem, s tim glavoboljama od kojih vam se čini kao da imate moždani udar, i u kratkom periodu od tri nedelje počeo sam da razmišljam 'Možda ću morati da preduzmem nešto drastično po tom pitanju'... ali nikada nisam mislio da bih uspio", irpsičao je Kluni.

Ljekarima je trebalo nekoliko nedelja da shvate šta uzrokuje bolove sve dok ga njegova koleginica i prijateljica Lisa Kudrov nije uputila na svog brata neurologa, koji je ustanovio da je glumčevo stanje teže nego što se mislilo. Liječenje nakon toga nije trajalo dugo, ali je bilo intenzivno i bolno, toliko da je Džordž "mislio da će umrijeti". Srećom po njega, danas je opet dobri, stari šarmer i jedan od najlepših glumaca Holivuda.

  • En Hatevej

En Hatevej je provodila godišnji odmor sa suprugom na Havajima kada su je snažni talasi odnijeli daleko od kopna. Njeno zapomaganje čuo je lokalni surfer koji ju je spasao od utapanja i vratio na kopno.

  • Orlando Blum

Kada je imao 21 godinu Orlando i njegovim prijateljima na pamet je pala "sjajna ideja" da se popnu na krovnu terasu kuće.

Njegovo nerazmišljanje umalo ga je koštalo života kada se odvodna cijev po kojoj se penjao urušila i glumac je pao sa visine od tri sprata. Bio je paralizovan četiri dana, operisan nekoliko puta, a oporavljao se 18 mjeseci.

"Zahvalan sam na tome," rekao je kasnije, naglasivši da ga je nesreća naučila važnoj životnoj lekciji.

"Strah mi nije prijatelj. Ali to je nešto o čemu treba imati zdravu svijest. Svakako, ne mogu da prestanem da živim. Uništilo bi moju kreativnost, osobu koja sam postao."

  • Eli Golding

Prošle godine Eli se tokom putovanja kroz Norvešku zamalo utopila u zaleđenom jezeru. Njen kombi propao je kroz led pa su ona i fotograf Konor Mekdonel, koji joj je pravio društvo, morali da se izvlače kroz krovni prozor. Usprkos životnoj opasnosti, ovaj profesionalac uspio je da fotografski zabilježi događaj i podijeli ga sa obožavateljima na Instagramu.

  • Leonardo Dikaprio

Leo je najveći srećković ili najnesrećniji muškarac na svijetu. Prvo ga je 2014. godine, tokom ronjenja u Sjevernoj Africi, gotovo pojela ajkula:

"Velika bijela ajkula uplivala je u moj kavez dok sam ronio u Sjevernoj Africi. Pola njenog tijela bilo je u kavezu i otvarala je čeljusti prema meni."

Da nije naišlo jato tuna koje je ajkuli odvuklo pažnju, Leo je mogao postati njen sljedeći obrok.

Nedugo nakon toga gotovo je ponovo poginuo, ovoga puta kada je motor aviona u kojem je trebao da leti za Rusiju eksplodirao.

"Mislio sam da sam umro i otišao u raj", ispričao je glumac.

Avion je prisilno sletio na JFK aerodrom, a niko od putnika, uključujući i Lea, nije bio teže povrijeđen.

Njegovo treće iskustvo blisko smrti dogodilo se kada je krenuo na skakanje padobranom, koji se u vazduhu zapetljao i gotovo nije otvorio. Srećom, i to je prošlo sa svega nekoliko modrica i Leovom odlukom da se ubuduće primiri i ne iskušava sreću.

  • Dajen Kruger

Glumica Dajen Kruger gotovo je umrla kada ju je Tarantino davio na setu filma "Inglorious Basterds". Ludi reditelj želio je da scena bude što realističnija, pa je rekao Dajen:

"Samo ću te daviti, može? Potpuno, ostaviću te bez vazduha, na vrlo kratko vrijeme. Vidjećemo reakciju na tvome licu, a ja ću im viknuti da prekinu.'"

Scena se odužila i glumica je ostala bez svijesti.

  • Kanje Vest

Kanje Vest je 2002. jedva izvukao živu glavu nakon teške saobraćajne nesreće. Ishod je bila vilica slomljena na tri mjesta i duži oporavak.

"Jedina stvar koju mi ova nezgoda govori jeste 'Daću ti svijet, ali budi svjestan da ti ga u bilo kojem trenutku mogu oduzeti.' Kada gotovo izgubiš život, gotovo izgubiš usta, svoj glas, svoje čitavo lice, kao reper... a morao sam biti na TV-u!"

Nesreća je ostavila traga na reperovom licu i u njemu izazvala manjak samopouzdanja, koji je uspješno prevladao napisavši hit singl "Through The Wire". Za pozadinu albuma odabrao je fotografiju svog natečenog lica nastalu dok se još oporavljao u bolnici.

  • Hju Hefner

U intervjuu za "Guardian" poznati Plejboj ispričao je kako se jednom gotovo ugušio seks igračkom.

"Kada sam bio najbliže smrti? Jednom sam imao seks s četiri zečice i gotovo sam progutao japanske kuglice".

  • Mark Valberg

Mark je 11. septembra 2001. gotovo postao jedna od žrtava terorističkog napada, ali je u posljednjem trenutku promijenio planove i odlučio da svrati u Toronto na filmski festival.

Let 11 kojim je trebalo da leti bio je jedan od aviona koji su se zabili u WTC.

"Da sam bio na tom letu sa svojom djecom, ne bi se srušio kao što je", rekao je u intervjuu.

"Bilo bi mnogo krvi u toj kabini u prvoj klasi a potom bih rekao, 'Ok, slijetećemo negdje na sigurno, ne brinite".

Kasnije se izvinio porodicama žrtava zbog tog neumhesnog komentara i priznao da često ima noćne more o tome šta se moglo dogoditi da se i on našao na tom letu.

  • Šarliz Teron

Šarliz je gotovo umrla od povrede koju je zaradila na snimanju filma "Aeon Flux", radeći salto unazad. Glumica se okliznula i pala na vrat svom svojom težinom, nakon čega su se povrijedili pršljenovi bliski kičmenoj moždini. Nakon hospitalizacije u Berlinu, ljekari su utvrdili da je teško oštetila živce na desnoj strani tijela.

"Zaista ne volim da pravim od toga veliku dramu, ali shvatila sam da sam imala veliku sreću," ispričala je kasnije.

  • Džoni Dep

Za vrijeme snimanja filma "The Rum Diaries" 2011. godine Dep i redatelj Brus Robinson odlučili su da se provozaju malim avionom - i gotovo umrli. Usred leta, motor je jednostavno prestao da radi.

"Bila je tišina. Brus i ja smo se gledali i mislim da je rekao, 'Je li to to?' Bio je to taj čudan trenutak koji se odužio kada jednostavno lebdite... Niko osim Brusa i mene nije rekao ni reseči... 'Oh s****! Ovo je smrt...' Potom smo prasnuli u histeričan smeseh zbog ideje da ćemo umrijeti na takav način."

Nekoliko trenutaka kasnije, motor se ponovno upalio.

  • 50 Cent

Reper je imao iskustvo od kojega se ledi krv u žilama kada je 2000. iz blizine upucan čak devet puta. Sjedio je u parkiranom autu kada ga je obasula kiša metaka od kojih je jedan završio u vilici, a ostali u nogama.

"Dogogilo se tako brzo da nisam imao šansu ni da uzvratim paljbu. Bio sam preplašen svi vrijeme... Gledao sam u retrovizor i mislio, 'Oh s****, neko me ustrijelio u lice! Peče, peče, peče", ispričao je.

Bonus video: