Dupli čizburger Darta Vejdera

U Njujorku možete popiti piće u lokalu koji odiše likom Mračnog gospodara - Voldemora, a u Singapuru koktele “vatreni pehar”
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2017. 15:18h

Zarađivanje novca uz pomoć predmeta sa simbolima popularnih filmskih junaka počelo je sa franšizom Hari Poter, a oni koji ne vjeruju mogu na internetu potražiti recept za krempivo, popularno piće u imaginarom svijetu vještica i čarobnjaka, čoko-žabice, pa čak i kolačiće koji su inspirisani džemperom lika Rona Vizlija.

Više od pet godina nakon što je objavljen posljednji, osmi dio ovog serijala, potražnja za predmetima i hranom sa motivima Hari Potera ne jenjava. Tako je nedavno otvoren italijanski restoran u Bruklinu pod nazivom “Dječak koji je preživio”, u Njujorku možete popiti piće u lokalu koji odiše likom Mračnog gospodara - Voldemora, a u Singapuru u jednom kafiću možete naručiti koktele “vatreni pehar” što je i naziv jednog dijela knjige i filma.

Preduzetnici su prepoznali ovu potrebu i kod fanova drugih ostvarenja, a ako ljubitelje Hari Potera ne plaši da isprobaju “Berti Botove bombone svih ukusa”, zapitali su se zašto ne bi pokušali sa nečim još gorim.

Tako se u susret “The Phantom Menace” premijere u 3D verziji, u jednom francuskom lancu brze hrane pojavio dupli čizburger u znaku Darta Vejdera, čija je lepinja toliko crna da izgleda kao plastična. Za one koji ipak ne bi jeli hljeb koji izgleda kao da je pržen u vulkanu, a probali bi nešto sa motivom Star Wars franšize, vlasnici preporučuju Jedi burger, sa ekstra mocarela kockama i standardnom lepinjom.

Od kako je u bioskope stigao nastavak kultnog ostvarenja “Ghostbusters”, publika je opčinjena predmetima sa ovim motivima, pa ne čudi što se na meniju našao i “Ektoplazma energetsko piće za istjerivače duhova”.

Ektoplazma, tečnost koju stvara Slimer i njegovi drugovi u filmu “Ghostbusters” nije baš najbolja ideja za one koji su gadljivi, ali ako ništa drugo, bar se prodaje u limenkama, pa tečnost nećete vidjeti.

Jedna limenka može se poručiti na sajtu Amazon i košta 148 funti.

Neki proizvodi i nisu toliko odvratni, već prosto čudni, a primjer za to je sladoled u obliku golog Danijela Krega iz filmova Džejms Bond.

Ukoliko vam je sasvim normalno da se tokom ljetnjih vrućina rashladite ližući mišićavi torzo pomenutog glumca, onda je ovaj sladoled prava stvar za vas. Ovaj proizvod je lansirao Del Monte 2009. godine, u čast Sedmice sladoleda, a odlučeno je da se na štapiću nađe tijelo Krega, nakon što su žene širom svijeta donijele tu odluku glasajući u online anketi.

Svaki sladoled, bilo da izaberete onaj sa ukusom borovnice, pomorandže ili brusnice, ima tačno 100 kalorija.

Oni koji su bili oduševljeni čizburgerom sa motivima (bojama) Darta Vejdera, sigurno bi probali i zeleni hamburger iz kineskog McDonald'sa inspirisanog igricom i filmovima “Angry Birds”.

Tamošnji kuvari osmislili su svijetlo zelene zemičke, a standardni oblik su promijenili u jaje.

Oni koji su ga probali kažu da je veoma ukusan, ako zatvorite oči ili gledate u nešto drugo, jer je vas zelena boja podsjeća na hranu koja je ostala van frižidera nedjelju dana.

Na sreću ili žalost ostalih fanova, ovaj hamburger nije dostupan van granica Kine.

Vlasnici jednog lokala u Džeksonvilu, shvatili su da ako je “Deadpool” ostvaruje najveću zaradu u kategoriji R filmova, vjerovatno će se isto desiti i sa proizvodima sa motivima glavnog junaka, pa su izumeli koktele sa nazivom ovog antiheroja.

Među koktelima je najpopularniji Fruity Spicy Drink-Thingy, koji sadrži rum, svježe pomorandže, mango, trešnje i još par tajnih sastojaka.

Kada je J.R.R. Tolkin u rovovima tokom Prvog svjetskog rata zamišljao svijet hobita, vilenjaka, patuljaka i drugih bića, vjerovatno nije pretpostavljao da će se mnogo godina kasnije vlasnik lanca restorana Dennys' dosjetiti da služi doručak Bilba Baginsa.

U ovom restoranu možete poručiti Prsten hamburger, milkšejk Kolačići iz vatre i pržena jaja sa sirom i slaninom.

Galerija

Bonus video: