PRODATO OKO 100 PRIMJERAKA

Foto priča: Džinovski pijetlovi na naduvavanje sa likom Trampa

Pijetlovi su visoki od dva do pet metara, umjesto kreste ima prepoznatljiv pramen kose Donalda Trampa i krilima oponaša njegovu gestikulaciju
93 pregleda 0 komentar(a)
07.02.2019. 08:42h

Jedna fabrika na istoku Kine prodala je oko 100 pijetlova na naduvavnje uoči Godine pijetla po lunarnom kalendaru a dizajn džinovske ptice podsjeća na novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa.

Slična skulptura postavljena je prošlog mjeseca ispred trgovačkog centra u Taijuanu, glavnom gradu rudarske oblasti Šansi. Vijest je privukla veliku pažnju na društvenim mrežama i fabrika u Djijasingu ubrzo je počela proizvodnju.

Pijetlovi su visoki od dva do pet metara, umjesto kreste ima prepoznatljiv pramen kose Donalda Trampa i krilima oponaša njegovu gestikulaciju.

Tramp će dužnost preuzeti 20. januara, nedjelju dana prije Lunarne nove godine, kada će Kinezi obilježiti početak Godine pijetla.

Figure pijetla i kokoške uveliko se prodaju širom Kine, a među njima se našla i figurina "Tramp".

Novoizabrani predsjednik SAD privukao je pažnju kineske javnosti, između ostalog, svojim izjavama o komunističkom režimu u Pekingu i komentarima o Južnom kineskom moru i Tajvanu.

Galerija