Foto priča: Džinovski pijetlovi na naduvavanje sa likom Trampa

Pijetlovi su visoki od dva do pet metara, umjesto kreste ima prepoznatljiv pramen kose Donalda Trampa i krilima oponaša njegovu gestikulaciju
96 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.01.2017. 14:54h

Jedna fabrika na istoku Kine prodala je oko 100 pijetlova na naduvavnje uoči Godine pijetla po lunarnom kalendaru a dizajn džinovske ptice podsjeća na novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa.

Slična skulptura postavljena je prošlog mjeseca ispred trgovačkog centra u Taijuanu, glavnom gradu rudarske oblasti Šansi. Vijest je privukla veliku pažnju na društvenim mrežama i fabrika u Djijasingu ubrzo je počela proizvodnju.

Pijetlovi su visoki od dva do pet metara, umjesto kreste ima prepoznatljiv pramen kose Donalda Trampa i krilima oponaša njegovu gestikulaciju.

Tramp će dužnost preuzeti 20. januara, nedjelju dana prije Lunarne nove godine, kada će Kinezi obilježiti početak Godine pijetla.

Figure pijetla i kokoške uveliko se prodaju širom Kine, a među njima se našla i figurina "Tramp".

Novoizabrani predsjednik SAD privukao je pažnju kineske javnosti, između ostalog, svojim izjavama o komunističkom režimu u Pekingu i komentarima o Južnom kineskom moru i Tajvanu.

Galerija

Bonus video: