Crnogorski stand up komičar, Andrija Dabanović, 2017. započeo nastupima u Hrvatskoj

Dabanović će sa kolegom Markom Puljizom nasmijavati podgoričku publiku sa ciljem prikupljanja sredstava za pomoć djeci sa oštećenim sluhom.
524 pregleda 3 komentar(a)
Andrija Dabanović, Foto: Filip Roganović
Andrija Dabanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.01.2017. 17:13h

Crnogorski stand up komičar, Andrija Dabanović, koji je kraj 2016. obilježio brojnim nastupima i u novoj kalendarskoj godini nastavlja istim tempom, pa će ovog mjeseca zasmijavati publiku u Hrvatskoj i u Srbiji, a priliku da čuje njegove šale i viceve imaće i Podgoričani.

Mini turneju, Dabanović će započeti večeras, nastupom u zagrebačkom Studiju Smijeha sa kolegom Markom Dejanovićem iz Bosne i Hercegovine, a na istom mjestu će “reprizirati” svoj repertoar već sjutra, 12. januara.

Dan kasnije, crnogorski komičar će nastupiti u Quasimodo klubu u Splitu, dok će u Podgorici, nakon nekoliko mjeseci pauze, svoj novi repertoar predstaviti u Hard Rock kafeu i to u utorak, 17. januara.

“Novi materijal sadrži priče o mom ličnom odnosu prema suprotnom polu, shvatanju određenih situacija i događaja, opisu svojih vrlina i mana”, nagovijestio je za “Vijesti” Dabanović, koji će mini turneju završiti sa srpskim kolegom Alenom Turkovićem, 18. januara u Novom Pazaru na Festivalu komedije.

Komičar je bio raspoložen i da otkrio šta ga je inspirisalo prilikom rada na novom materijalu, koji će premijerno predstaviti u Hrvatskoj.

“Rad na novom materijalu prvenstveno je inspirisan sve cešćim pozivima iz regiona, željom da pružim publici nešto neočekivano, ali i jakom konkurencijom starijih kolega koji su u ovom poslu mnogo duže nego ja”, ispričao je stend up komičar, čiji je nastup u Podgorici humanitarnog karaktera.

Naime, Dabanović će sa kolegom Markom Puljizom nasmijavati publiku sa ciljem prikupljanja sredstava za pomoć djeci sa oštećenim sluhom.

“Ovim poslom sam počeo da se bavim isključivo iz ljubavi i raduje me činjenica što sam u mogućnosti da na bilo koji način doprinesem rješavanju određenih problema u društvu. Nastup u Podgorici je namijenjen za pomoć djeci sa oštecenjem sluha, koja nose kohlearne implantate, napredne slušne aparate čije baterije moraju da se mijenjaju svakih par dana”, objašnjava on.

“Sav prihod od ulaznica je namijenjen kupovini tih baterija koje su im prijeko potrebne. Cijena karata i sve ostale informacije će biti naknadno objavljene na Facebook stranici Hard Rocka”, dodao je Dabanović, koji za nedjelju dana ima nastupe u četiri grada.

“Za vrlo kratak period imam pet nastupa u tri države. što je donekle naporno, s obzirom na to da se na nastupima, a i pređenim kilometrima dosta iscrpim, pa često zbog zgusnutog rasporeda ne stignem da se odmorim, a koncentracija igra ključnu ulogu u svemu”, odgovara on.

“Bez obzira na sve uvijek me raduje činjenica da sam tražen i prija mi saznanje da se ljudima dopadaju moje priče, prvenstveno zbog toga što ih sam pišem. Otezavajuća okolnost je i ta što ovo nije moj primarni posao, ali nešto što se radi sa ljubavlju mnogo više vrijedi i nikad nije teško”, poručio je on.

Dabanović je do sada sa kolegama iz regiona održao veliki broj nastupa u Dubrovniku, Splitu, Rijeci, Zagrebu, Beogradu, Novom Pazaru, Sarajevu i po Crnoj Gori.

Bonus video: