Rasistički, seksistički i drugi uvredljivi komentari zvijezda

Porodica Tramp našla se u centru još jednog bizarnog tvita, ali ovoga puta sa druge strane, jer je Rouzi O'Donel na kraju morala da se izvini prvoj dami, Melaniji Tramp
82 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.01.2017. 13:14h

U 2016. godini neke poznate ličnosti su nas zauvijek napustile, druge su ostvarile veliki uspjeh, a bilo je i onih koje ćemo pamtiti po ispadima na društvenim mrežama, piše mercurynews.com.

Bilo da se radi o Facebooku, Instagramu ili Twitteru, zvijezde koriste društvene mreže kako bi se obratili svojim fanovima, ali nekada njihovi postovi nisu bili najsjajniji, jer su ili uvredljivi, ili je sa njima na površinu isplivala neobaviještenost o temi o kojoj se priča.

Posljednji u nizu slavnih koji su naišli na osudu korisnika društvenih mreža je Stiv Martin, koji je odao počast preminuloj koleginici Keri Fišer “na seksistički način”.

“Kada sam bio mlad, Keri Fišer je bila najljepše stvorenje koje sam ikada vidio. Ispostavilo se da je jednako pametna i mudra”, napisao je glumac i ubrzo obrisao tvit, zbog negodovanja fanova zvijezde franšize “Ratovi zvijezda”. Problem je, naime, bio u tome što se Martin fokusirao na njen fizički izgled, te čak insinuirao kako je iznenađujuće što neko lijep može biti istovremeno i pametan, a pritom njen glumački talenat nije ni pomenuo.

Sa druge strane Lina Danam uglavnom je imala izjave koje su bile na mjestu, osim jedne, koja je “prešla sve granice”. U pokušaju da zastupa prava žena na odluku o abortusu, ona je napisala status, oko kojeg očigledno nije dva puta razmišljala.

“Sada mogu da kažem da još nisam imala abortus, ali voljela bih da jesam”, napisala je ona.

Glumica je kasnije pokušala da se izvini, ali umjesto klasičnog “Žao mi je”, pokušala je sebe da opravda što je mnoge još više razljutilo.

Slično je uradio i novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp, od koga se nije ni očekivalo izvinjenje, jer tako nešto gotovo da nikada nije ni uradio.

Nakon što je početkom oktobra procureo audio snimak iz 2005. godine u kojem Tramp hvalisavo priča o tome kako se ophodio prema ženama, svi su očekivali da će se izviniti.

Međutim, u video zapisu od 90 sekundi, političar i biznismen nije našao vremena za izvinjenje, već se fokusirao na to kako je sve urađeno kako bi se “skrenula pažnja glasačima”, a zatim se osvrnuo na protivnicu Hilari Klinton i bivšeg predsjednika Bila Klintona, tvrdeći kako oni još gore tretiraju žene.

Porodica Tramp našla se u centru još jednog bizarnog tvita, ali ovoga puta sa druge strane, jer je Rouzi O'Donel na kraju morala da se izvini prvoj dami, Melaniji Tramp.

Glumica, koja dugi niz godina javno iskazuje netrpeljivost prema Trampu, podijelila je video u kojem se spekuliše o tome da li Melanijin i Donaldov sin, desetogodišnji Baron, ima neku vrstu autizma.

Nakon što je postavila izvinjenje, O'Donel je svoj profil zatvorila za sve one koji joj nisu prijatelji.

Muzičar, član žirija u emisiji “The Voice” i momak pjevačice Gven Stefani, Blejk Šelton prošao je još gore. On je i ranije bio poznat po uvredljivim izjavama na društvenim mrežama, poput onih u kojima startovanje žena u klubovima i kafićima poredi sa “lovom jelena u zoološkom vrtu” i nazivanjem nježnijeg pola “kučkama”. U 2016. po mnogima je postao još gori, jer je pažnju usmjerio na rasizam.

Prvo se javno žalio što vozač autobusa “ne priča tečno engleskim jezikom”, a zatim je postavio tvit u kojem je kazao da bi “volio da razumije momka iz sobe pored, jer bi na vrijeme shvatio da li pravi bombu”.

Nakon osuda korisnika društvenih mreža stiglo je i izvinjenje, koje to zapravo i nije bilo, jer je krivicu svalio na druge, tvrdeći da ne razumiju njegov smisao za humor.

I Karli Hej, pobjednica Mis tin USA, morala je da se izvinjava zbog rasizma, nakon što su u njenoj istoriji na Fejsbuku pronađene pogrdne riječi za crnce.

Ona je kasnije u jednoj emisiji pokušala da se opravda riječima prema kojima je “sada daleko od te djevojke koja je koristila taj rječnik”.

Ipak, kao najgoru javnu ličnost na društvenim mrežama u 2016. upamtićemo Deni Meters, Plejbojevu zečicu, koja je na Instagramu objavila sliku iz svlačionice u fitnes centru, a na kojoj se vidi 70-godišnjakinja bez odjeće.

“Ako ja ne mogu da zaboravim da sam ovo vidjela, ne možete ni vi”, napisala je dvadesetdevetogodišnja plavuša koja na slici “u šoku prekriva usta rukom”.

Njen izgovor bio je još gori, jer je kasnije napisala da to nije trebalo da bude javno, već je greškom umjesto u privatnoj poruci, sliku postavila javno.

Galerija

Bonus video: