Metal bend prikupio novac za otpuštene radnike kompanije Team Rock

Pored “Orange Goblin” sastava, novac su donirali i “Avenged Sevenfold”, “Black Stone Cherry”, “Asking Alexandra” and “Tesseract”, a Frenk Tarner je pokrenuo dobrotvornu aukciju.
0 komentar(a)
Orange Goblin, Foto: Metalrecusants.com
Orange Goblin, Foto: Metalrecusants.com
Ažurirano: 26.12.2016. 17:37h

Nekoliko metal bendova, među kojima je i “Orange Goblin” odlučili su da sa svirkama prikupe novac koji će proslijediti zaposlenima u firmi “Team Rock” koja stoji iza magazina “Metal Hammer” i “Classic Rock”, a koja je proglasila bankrot i najavila gašenje.

Na crowfunding platformi Justgiving, pokrenuta je kampanja prikupljanja novca za 73 bivša zaposlena u kompaniji “Team Rock”, sa ciljem da se prikupi 50 hiljada funti, jer firma nije u stanju da im isplati zarade, ali ni otpremnine, ali uz pomoć muzičara sakupljeno je čak 70 hiljada.

Sve je počelo kada je prošle nedjelje objavljeno da je "Team Rock", koji stoji iza magazina "Metal Hammer" i "Classic Rock", bankrotirao. Rezultat toga je 73 radnika kojima neće biti isplaćene posljednje zarade.

Kampanja koju su na Internetu pokrenuli članovi metal benda “Orange Goblin”, prvobitno je trebalo da sakupi 20 hiljada funti, ali ta suma je ubrzo dostignuta.

Članovi pomentog sastava najavili su i dobrotvornu svirku u Londonu zakazanu za 5. januar, a u razgovoru za Guardian, objasnili su kako su došli na ideju da pomognu radnicima “Team Rocka”

“Prije nekoliko dana, kada sam čuo da je moj prijatelj iz team rocka otpušten i to bez isplate, a sve u vrijeme božićnih praznika, shvatio sam da moram nešto da učinim”, kazao je frontmen benda, Ben Vard.

“Te noći, moja djevojka i ja smo otvorili kampanju i za dva dana sakupili 60 hiljada funti. Bili smo zaprepašćeni odzivom i darežljivošću ljudi širom svijeta”, dodaje on.

Muzičar ističe da se tu nisu zaustavili već su zakazali i svirku, a da bi ušli u klub, minimalna cijena za kartu je 10 funti.

“Sve što sakupimo te večeri će biti proslijeđeno tim ljudima, jer moramo da se odužimo novinarima koji su podržavali naš bend i našu scenu dugi niz godina”, zaključio je on.

Pored “Orange Goblin” sastava, novac su donirali i “Avenged Sevenfold”, “Black Stone Cherry”, “Asking Alexandra” and “Tesseract”, a Frenk Tarner je pokrenuo dobrotvornu aukciju.

Bonus video: