Da li biste se smrzavali samo da se riješite celulita? - Vijesti.me
POPULARNA KRIOTERAPIJA

Da li biste se smrzavali samo da se riješite celulita?

Ova terapija se uspješno koristi u liječenju bradavica, a broj ponavljanja zavisi od stepena zadebljanja tretirane površine

led, kockice leda
led, kockice leda (Foto: Shutterstock)

Drevni narodi poznavali su analgetske i antiinflamatorne osobine hladnoće, pa su vrećicama sa ledom i hladnim oblogama efikasno otklanjali bolove i upale.

Takva terapija primjenjuje se i danas, s tim što se određeni djelovi tijela kontrolisano smrzavaju tečnim kriogenima.

Terapija ledom je veoma efikasna u nekoliko slučajeva.

Kod povreda, krioterapija je najefikasnija ako se led upotrijebi odmah nakon nastanka povrede. Hladnoća sužava krvne sudove i skuplja kožu, smanjujući prokrvljenost tkiva. Nakon skidanja hladne obloge, krvni sudovi se šire i propuštaju velike količine krvi u ranije ohlađeno područje. Time se povećava i dotok materija koje doprinose bržem ozdravljenju povrijeđenih mišića leđa, ali i vezivnog tkiva. 

Ova terapija se uspješno koristi u liječenju bradavica, a broj ponavljanja zavisi od stepena zadebljanja tretirane površine. Kontinuiranim zamrzavanjem najlakše se uklanjaju površinske bradavice na prstima, što nije slučaj sa dubinskim, koje se nalaze na dlanovima. 

Komad leda u službi ljepote zovu još i ubicom celulita je se vjeruje da led poboljšava cirkulaciju, ubrzava metabolizam i limfni tok, pa se izbacuju toksini i masne naslage. 

celulit
celulit(Foto: www.shutterstock.com)


Najčitanije iz sekcije Zanimljivo