Platio račun svima u restoranu, ostavio ogroman bakšiš i poruku: Porodica je najvažnija na svijetu - Vijesti.me
"DANAS SAM SRELA ANĐELA"

Platio račun svima u restoranu, ostavio ogroman bakšiš i poruku: Porodica je najvažnija na svijetu

“Podigla me samohrana majka sa šestoro djece. Svi smo odrasli u teškom siromaštvu. Noći sam provodio po tuđim kućama, moja je mama oboljela od raka, ali nekako smo ipak preživljavali. Godinama sam patio gledajući je kako se iscrpljuje dok je nastojala da nama obezbedi da imamo šta da jedemo"

Dolari
Dolari (Foto: Shutterstock)

Prije samo dvije nedjelje, u mali restoran u Juti, ušetao je nepoznati muškarac. Zatražio je da mu dodjele sto koji poslužuje konobarica koja nema porodicu.

Puna dva sata sjedio je u restoranu i svim gostima je platio račune, a konobarici ostavio pozamašan bakšiš. 

Razlog zašto je to učinio, rasplakao je mnoge. 

Jedna od konobarica koje su ga posluživale napisala je post. Željela je cijelom svijetu da kaže šta je ovaj čovjek učinio. Napisala je: 

"Danas sam upoznala anđela. Tražio je konobaricu koja nema porodicu. U restoranu je ručalo sedam porodica, svima je platio račun. Kada sam ga pitala zašto je to uradio rekao je: “Porodica je najvažnija stvar na svijetu. Ja sam svoju izgubio.” Pogledala sam te u oči i došlo mi je da zaplačem, (to je razlog zašto sam tako brzo otišla od tebe), a kada sam došla iza pulta, briznula sam u plač. U tvojim je očima bilo previše tuge”, napisala je konobarica. 

Potom je dodala kako je stranac, osim što je svima platio ručak, što ga je koštalo oko 1.000 dolara, ostavio konobarici koja ga je posluživala 1.500 dolara. Taj novac njoj je značio spas. Objasnila je i zašto. 

“Željela sam da znaš kako je konobarica Kristal koju si tražio živjela u skloništu za beskućnike, zajedno sa svojim sinom. Štedjela je za najam stana. Tvoj je račun bio 21.34 dolara, a ti si tome dodao 1.500 dolara bakšiša. Zahvaljujući tebi, sljedeće nedjelje seli se u novi dom. Zahvaljujući tebi, sedam porodica je ručalo besplatno”, napisala je žena. 

“Kristal mi je rekla kako se noć prije tvog dolaska molila Bogu za čudo, a onda si se pojavio ti. Otišao si prije no što smo stigli da ti se zahvalimo. Nadam se da ovo čitaš jer ti si divna osoba koja je dobila naklonost naših srca. Hvala ti”, poručila je žena strancu. 

Nakon samo dvije nedjelje, novinari su strancu ušli u trag. Ime mu je Brigs Van Nes i stvarno je poseban dečko. 

“Podigla me samohrana majka sa šestoro djece. Svi smo odrasli u teškom siromaštvu. Noći sam provodio po tuđim kućama, moja je mama oboljela od raka, ali nekako smo ipak preživljavali. Godinama sam patio gledajući je kako se iscrpljuje dok je nastojala da nama obezbedi da imamo šta da jedemo. Odgajila nas je da budemo dobri ljudi i pomažemo drugima”, rekao je za Fox News. 

“Nekoliko godina kasnije, izgubio sam svoju porodicu jer sam završio u zatvoru. Bio sam stvarno loša osoba. Nakon toliko godina borbe s demonima, konačno sam pronašao svjetlo. Sada pomažem drugima, jer sam tako odgajan. Nastojim da budm bolja osoba”, rekao je Van Nes. 

“Vlasnik sam uspješne kompanije i pomažem ljudima, onoliko koliko smatram da trebam i mogu”, rekao je čovjek čija su dobra djela, konačno, dobila lice.

B92.net


Najčitanije iz sekcije Zanimljivo