Predstavljen Pirelijev kalendar za 2020. godinu - Vijesti.me
U POTRAZI ZA JULIJOM

Predstavljen Pirelijev kalendar za 2020. godinu

Fotograf Paolo Roversi fotografisao je devet svjetski poznatih dama: Kler Foj, Miu Goti, Emu Votson, Indiju Mur, Jaru Šahidi, Kristen Stjuart, Kris Li, Rozaliju i Stelu Roversi

Sa predstavljanja Pirelijevog kalendara
Sa predstavljanja Pirelijevog kalendara (Foto: Beta/AP)

Dugo iščekivano predstavljanje Pirelijevog kalendara za 2020. pod nazivom "U potrazi za Julijom" održano je u utorak u Veroni gdje je Šekspir smjestio radnju jedne svoje drame koja govori o nesrećnoj ljubavi između Romea i Julije.

Fotograf Paolo Roversi još u maju je fotografisao devet svjetski poznatih dama: šest glumica, od kojih su tri Britanke - Kler Foj, Mia Goti Ema Votson, tri Amerikanke- Indija Mur, Jara Šahidi i Kristen Stjuart, a tu su i dvije pjevačice, Kineskinja Kris Li i Španjolka Rozalija, kao i francusko-italijanska umetnica Stela Roversi.

One na fotografijama Pirelijevog kalendara za 2020. predstavljaju tragičnu Šekspirovu junakinju Juliju.

Tumačenje Bardove drame na neuobičajen način pripalo je zvijezdama o kojima se danas najviše govori kao o "Juliji" novog doba.

Kler Foj, koja je igrala kraljicu Elizabetu II u Netfliksovoj seriji "Kruna", o saradnji s Roversijem je za vrijeme snimanja kalendara kazala: 

"Tražio je tridesetpetogodišinju Juliju. To je Paolova nova i moderna interpretacija Šekspirove junakinje".

Ema Votson je kazala kako je Roversi neko s kim je oduvijek željela da sarađuje i da njegove fotografije izgledaju poput umjetničkih djela.

Paolo Roversi je svoje modele fotografisao u srednjovekovnim enterijerima, a snimio ih je u Parizu i Veroni jednoga majskog vikenda. Svaka od njegovih izabranica interpretirala je ulogu Julije kroz vlastite emocije, umjetničke forme, ličnost i shvatanje, rekli su iz Pirelija.

"Ja još uvijek tražim svoju Juliju i tražiću je čitav život... jer Julija je san", komentarisao je Roversi svoj rad na kalendaru.


Najčitanije iz sekcije Zanimljivo