Zeković ponovo pričao o bombi - Vijesti.me
OSUĐENIK SASLUŠAN U SDT-U

Zeković ponovo pričao o bombi

Navodni član kavačkog kriminalnog klana i ranije je saslušavan u istoj istrazi. Likvidaciju Zekovića spriječila je starija Zabjelčanka, koja je policiji prijavila da se dvije sumnjive osobe vrzmaju oko automobila u tom podgoričkom naselju

Radojica Zeković
Radojica Zeković (Foto: Zoran Đurić)

Osuđenik  Radojica Zeković saslušan je juče u Specijalnom državnom tužilaštvu, u istrazi pokrenutoj nakon što je krajem maja navodno spriječena njegova likividacija. 

Navodni član kavačkog kriminalnog klana i ranije je saslušavan u istoj istrazi. Likvidaciju Zekovića spriječila je  starija Zabjelčanka, koja je policiji prijavila da se dvije sumnjive osobe vrzmaju oko automobila u tom podgoričkom naselju.

Nakon njene prijave,  inspektori su uhapsili Dejana Deletića (25).

Taj Beranac i njegov sugrađanin Milan Lješnjak prethodno su postavili eksplozivnu napravu ispod “golfa”. Njih dvojicu, Đorđija Božovića i Stefana Balevića SDT sumnjiči da su 21. maja namjeravali da ubiju  Zekovića.   Tužilaštvo tvrdi da su oni članovi kriminalne grupe koju je formirao Podgoričanin Stevan Stamatović koji je u bjekstvu. Stamatovića policija povezuje sa škaljarskim kriminalnim klanom.

Branilac osumnjičenih, advokat Zoran Piperović,  juče je nakon saslušanja kazao da je istraga tajna i da ne može iznositi detalje saslušanja Zekovića.


Najčitanije iz sekcije Zabava