Deset godina je patio na lancu, a onda je krenuo u prvu šetnju

Kada je Džared sreo vlasnicu psa, ona mu je kazala kako je pas na lancu između 10 i 15 godina i da nikad nije šetao, trčao po livadi, igrao se sa drugim psima...
99 pregleda 1 komentar(a)
Džared Pajper, Foto: Screenshot (vimeo)
Džared Pajper, Foto: Screenshot (vimeo)
Ažurirano: 10.08.2015. 07:16h

Sigurno ste i sami makar nekoliko puta vidjeli pse koji su cijeli život proveli vezani kratkim lancem za neki zid ili stub. Riječ je o lošoj praksi, koja je raširena i u Crnoj Gori, posebno u ruralnim krajevima. Ti psi su cio život ograničeni na nekoliko kvadratnih metara prostora, bez obzira na vremenske uslove, piše portal 24sata.hr.

Džared Pajper je gledao takvog psa godinama. Iako je pas na njega režao i lajao, Džared je riješio da se upozna sa njim.

Režanje se nakon nekoliko dana pretvorilo u zainteresovanost, a nekoliko sedmica kasnije i u pravo prijateljstvo. Psu se svidjelo maženje sa Džaredom.

Taj pas je imao rane na kojima su se sakupljale muve, a na stomaku je imao izrasline. Kada je Džared sreo vlasnicu psa, ona mu je kazala kako je pas na lancu između 10 i 15 godina i da nikad nije šetao, trčao po livadi, igrao se sa drugim psima... Džared joj je objasnio da pas mora kod veterinara i da je neodgovorno ponašanje prema životinjama zakonski kažnjivo. Rekao joj je da će uzeti psa. Vlasnica je u početku negodovala, ali je pristala, govoreći Džaredu kako će ga pas napasti.

To se nije desilo. Pas je krenuo u prvu šetnju, uživao je u njoj.

Kako Džared nije imao uslova za udomljavanje, udomio je psa kod porodice koja ima dvorište i još nekoliko drugih pasa.

Ako mislite da imati psa znači da ga vežete lancem, onda je bolje da ga i nemate.

Rusty Diamond from Jared Piper on Vimeo.

Bonus video: