UPORNO JE TVRDIO DA NIJESU AGRESIVNE

Dvije lavice ubile vlasnika dok ih je vodio u jutarnju šetnju

Snaha čovjeka koji je stradao kazala je medijima da ne zna zašto su ga lavice ubile i da nijesu pokušale da ga pojedu

17089 pregleda 4 komentar(a)
Mathewsona sa lavicom, Foto: Printscreen YouTube
Mathewsona sa lavicom, Foto: Printscreen YouTube

Muškarca iz Južnoafričke Republike ubile su dvije lavice nakon što je otvorio vrata njihovog skloništa da bi ih izveo u jutarnju šetnju, piše Independent.

Westa Mathewsona (68) su do smrti izgrizle dvije odrasle bijele lavice koje je držao otkako su bile spašene sa takozvane farme za lov, odnosno rezervata u kojem se životinje uzgajaju da bi se koristile u lovu i to u ograđenom prostoru.

Westova supruga Gill (65) pokušala je da spasi svog muža od 180 kilograma teških životinja, ali već su mu bile nanijele fatalne povrede.

Njegova snaha, Tehri Fergusson, kazala je medijima da ne zna zašto su ga lavice ubile i da nijesu pokušale da ga pojedu. Smatra da je njegova smrt možda bila rezultat grube igre dviju velikih i snažnih životinja.

'Moramo biti svjesni da West nije bio onako mlad kako se osjećao. Još uvijek ne znamo šta se dogodilo, ali možda je u pitanju bila samo jako gruba igra', kazala je Fergusson.

Isti par lavica već je jednom ranije ubio čovjeka. Iz svog skloništa pobjegle su 2017. tako što su se popele na drvo i preskočile ogradu. Tada su napale jednog radnika i njegovog prijatelja na susjednom imanju.

Pokojni Mathewson je uvijek naglašavao da su lavice prijateljski nastrojene i da nijesu agresivne, kao i da ih je vodio u šetnju po tri-četiri sata svakoga dana.

Porodica Mathewson vodi safari kompaniju "Lion Tree Top Lodge" u blizini grada Hoedspruit, oko 350 km od Johanesburga.

Westova snaha Tehri Fergusson kazala je da su lavice uspavane i privremeno premještene u sklonište za ugrožene životinje. Nakon toga, životinje će možda po prvi put biti puštene u divljinu.

'Lavice su sada na sigurnom gdje će ih paziti i voljeti, a nakon toga će ih pustiti u divljinu jer se kod nas više neće vraćati', rekla je Fergusson.

Preporučujemo za Vas