POMOĆI ĆE I ŽIVOTINJAMA I ZAJEDNICI

"Pametni prsluk“ pretvara pse lutalice u čuvare grada

Opremljen skrivenom kamerom, prsluk ima senzore koji prenose snimak uživo od trenutka kada pas zalaje, pokazujući ono što životinja vidi
0 komentar(a)
psi lutalice pametni prsluk, Foto: Reuters
psi lutalice pametni prsluk, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.09.2017. 19:48h

Marketinška agencija sa Tajlanda osmislila je "pametni prsluk", koji može od pasa lutalica da napravi čuvare ulica Bankoka.

Opremljen skrivenom kamerom, prsluk ima senzore koji prenose snimak uživo od trenutka kada pas zalaje, pokazujući ono što životinja vidi.

Pasa lutalica ima na ulicama svih gradova na Tajlandu, a proizvođači misle da bi ovi prsluci pomogli kako psima, tako i zajednici, prenosi N1.

"Ljudi će se osjećati bezbjedno kada psi lutalice postanu noćni čuvari“, misli Pakornkrit Kantaprap, član kreativnog tima koji je zaslužan za ovu ideju.

Martin Tarner, direktor Soi Dog fondacije u Puketu, osnovane prije više od jedne decenije da bi sačuvala mačke i pse lutalice širom Tajlanda, pozdravio je inicijativu.

Tarner kaže da je zabilježeno mnogo slučajeva zlostavljanja životinja, uprkos uvođenju novog zakona o zaštiti životinja 2014. godine, kojim se zlostavljači kažnjavaju sa do dvije godine zatvora i kaznom od 1.205 dolara.

Projekat je započet u martu i trebalo je oko pet mjeseci da se kompletira, a proizvođači kažu da je neophodno još testova prije nego što prsluci uđu u upotrebu širom zemlje, prenosi Rojters.

Preporučujemo za Vas