Zlato za Granža, Kosić na 45.mjestu - Vijesti.me
SVJETSKO PRVENSTVO U SKIJANJU

Zlato za Granža, Kosić na 45.mjestu

Jedini crnogorski predstavnik u slalomu u Biver Kriku, Bojan Kosić je završio na 45. mjestu sa zaostatkom od 50,30 sekundi

Žan Baptist Granž
Žan Baptist Granž (Foto: Reuters)

Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju sinoć je u američkom Biver Kriku završeno spektakularnim slalomom. Sniježne padavine napokon su otežale takmičenje na „Ptici grabljivici”, a u teškim uslovima najbolje se snašao Francuz Žan Baptist Granž (1:57,47 minuta). On je bio najbrži u drugoj seriji za drugo svjetsko slalomsko zlato u karijeri.

Francuski specijalista za tehnički najzahtjevniju disciplinu svrgnuo je sa svjetskog trona Austrijanca Marsela Hiršera, zlatnog u slalomu u Šladmingu 2013. godine, i vratio naslov najboljeg koji je imao i  2011. godine na Svjetskom prvenstvu u Garmiš-Partenkirhenu.

On je u prvoj seriji izuzetno opreznom vožnjom završio na četvrtom mjestu sa 88 stotinki iza vodećeg Hiršera. Ipak, snijeg uz nevjerovatno komplikovano postavljene kapije italijanskog trenera Kostace, odnosile su danak i sekundom kažnjavale i najmanju grešku. Hiršer je znao da je pogriješio, krenuo brzopleto da sve nadoknadi u donjem dijelu i napravio  je novu koja ga je koštala diskvalifikacije.

Dva niža stepenika na pobjedničkom postolju zaslužili su njemački reprezentativci. Srebro je  sa 35 stotinki zaostatka osvojio Fric Dofer, a bronzani Feliks Nojrojter je zakasnio 55 stotinki.

Jedini crnogorski predstavnik u slalomu u Biver Kriku, Bojan Kosić je završio na 45. mjestu sa zaostatkom od 50,30 sekundi. On se finalne serije domogao zahvaljujući ispadanju 43 takmičara pa je  nakon prve vožnje bio   56. i plasirao se u finale.