EURO 2020: Senatori Modrić i Perišić lansirali Hrvatsku, Engleska čeka rivala iz "grupe smrti"

Pratite najnovije vijesti sa Evropskog prvenstva

57003 pregleda27 komentar(a)
Luka Modrić daje gol za 2:1, Foto: Reuters
22.06.2021. 23:18h
17:18h

Rusija će, po svemu sudeći, promijeniti selektora. Stanislav Čerčesov je pred otkazom, lista kandidata je široka - pominje se čak i Joakim Lev, tu su Valerij Karpin, Kurban Berdijev, Gus Hidink...

Rusija je eliminisana u grupnoj fazi nakon teškog poraza od Danske 4:1.

17:17h

Mateo Pesina je imao neobičnu fudbalsku priču, a i neobičan je fudbaler.

Opširnije ovdje.

16:24h

Iako stižu zahtjevi da se promijeni domaćinstvo završnice šampionata, odgovor Uefe i britanskih vlasti je bio - povećanje kapaciteta Vemblija za polufinala i finale.

Pročitajte ovdje.

16:22h

UEFA je danas zabranila da stadion u Minhenu bude osvijetljen duginim bojama, ali su zato stadioni Šalkea, Volfsburga, Herte i Kelna odgovorili.

15:58h

Francuski as Osman Dembele moraće na operaciju koljena i čeka ga četiri mjeseca pauze, javlja "L'ekip".

Fudbaler Barselone ponovo je povrijeđen, mnogo pehova za mladog asa.

14:58h

Kapiten Španije Serhio Buskets mogao bi da igra protiv Slovačke u odlučujućoj utakmici za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Španija će u srijedu od 18 časova igrati protiv Slovačke, utakmicu posljednjeg trećeg kola Grupe E na Evropskom prvenstvu.

Samo pobjeda sigurno vodi Španiju u osminu finala. Ekipi i bod mogao da bude dovoljan, ali u slučaju da u drugoj utakmici u toj grupi Poljska ne pobijedi Švedsku. Obje utakmice igraće se u isto vreme.

Buskets nije igrao u prve dvije utakmice pošto je bio pozitivan na koronavirus. On je bio u izolaciji, a ekipi se priključio u petak.

"Nedostaje nam. Pokušali smo da nadoknadimo njegovo odsustvo, ali Serhio je ključan igrač za ovu ekipu i srećni smo što se vratio", rekao je odbrambeni igrač Sesar Aspilikueta.

Nakon dva kola Španija ima dva boda, koje je osvojila protiv Poljske (1:1) i Švedske (0:0).

Selektor Luis Enrike nije potvrdio da će Buskets biti u prvoj postavi, ali je rekao da je spreman da igra otkako se vratio radu sa ekipom.

"Serhio je veoma važan igrač zbog iskustva koje ima na terenu i van njega. On je nevjerovatan kapiten koji pomaže celom timu. Svi znamo koliko je dominantan na sredini terena, defanzivno i ofanzivno", naveo je Aspilikueta.

Slovačkoj je potreban bod za plasman u osminu finala.

14:44h

Fudbaleri Italije dobiće po 200.000 eura ako se plasiraju u finale, a još po 50.000 ako osvoje titulu, objavili su mediji.

Plasmanom u osminu finala zaradili su po 30.000 eura, ako dođu do polufinala, dobiće po 150.000. 

FS Italije je do sada ukupno zaradio 16.000.000 eura, nakon tri pobjede u grupnoj fazi. 

13:34h

Engleski fudbaleri Ben Čilvel i Mejson Maunt biće u izolaciji do ponedjeljka, saopštio je danas fudbalski savez te zemlje.

Njih dvojica su u izolaciji jer su bili u kontaktu sa veznim igračem Škotske Bilijem Gilmurom, koji je zaražen koronavirusom.

Fudbalski savez Engleske je naveo da je odluka o karantinu donijeta u konsultaciji sa zdravstvenim vlastima.

Čilvel i Maunt će trenirati sami, dodaje se u saopštenju.

Oni će propustiti posljednju utakmicu Engleske u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, protiv Češke, koja se igra večeras od 21.

11:49h

UEFA je u utorak odbila predlog grada Minhena da osvIijetli stadion Alijanc Arenu u duginim bojama, zaštitnim znakom LGBT zajednice, za utakmicu između Njemačke i Mađarske koja je na rasporedu u srijedu, a u znak protesta protiv zakona izglasanog u mađarskom parlamentu.

"Na temelju svog statusa UEFA je politički i vjerski neutralna organizacija", pojašnjava evropska krovna fudbalska organizacija. "S obzirom na politički kontekst tog zahtjeva - poruka koja cilja odluku koju je donio mađarski parlament - UEFA odbija taj zahtjev", dodaje se u saopštenju.

Gradonačelnik Minhena Diter Rajter rekao je da želi da osvijetli stadion u duginim bojama u znak protesta protiv novog zakona u Mađarskoj koji zabranjuje širenje sadržaja u školama za koje se smatra da podstiču homoseksualnost i promjenu pola.

11:45h

Najavu meča Engleska - Češka pročitajte ovdje.

11:33h

Holandija je u grupnoj fazi upisala sve tri pobjede, a na turniru je blistao Denzel Damfris.

Priču o Damfrisu pročitajte ovdje.

10:09h

Napadač Engleske, Hari Kejn na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu još nije postigao gol, pa je na meti kritika javnosti na Ostrvu.

U odbranu Kejna stao je selektor, Garet Sautgejt.

"Već sam govorio o tome. On je izuzetno važan za tim – naš je najbolji igrač, najuticajniji, najvažniji… Otkako sam selektor Engleske morao sam da odgovaram na ovakva pitanja o Hariju tri ili četiri puta, ali on je uvijek uspjevao da prevaziđe krizu i postigne važne golove. Dakle, to je ciklus koji se ponavlja", kazao je Sautgejt.

09:48h

Selektor Rusije, Stanislav Čerčesov ne namjerava da podnese ostavku nakon debakla na Evropskom prvenstvu.

Rusija je sinoć poražena od Danske 4:1 i završila učešće na turniru.

"Za loše rezultate uvijek je odgovornost na treneru. Takav je zakon fudbala. Ali na ovom turniru nismo imali iskusne igrače, za razliku od Mundijala iz 2018. godine. Moramo da budemo iskreni i priznamo to. I protiv Danaca smo imali šanse da postignemo drugi gol, međutim, nismo ih iskoristili. Nemamo iskustva. Ovakvi mečevi će pomoći za buduće duele. Ne želim da krivim igrače, teško im je zbog svega. Zapravo, zahvalan sam im na velikoj borbi. Okrećemo se kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Cilj je da izborimo plasman u Katar", kazao je Čerčesov.

09:43h

Selektor Danske Kasper Hjumland zahvalio se navijačima na velikoj podršci tokom šampionata.

Danska je sinoć savladala Rusiju i plasirala se u osminu finala.

„Velika zahvalnost državi i stanovništvu. Bili su uz nas sve vrijeme, dali nam krila. Bez njih ovo ne bi bilo moguće. Hvala svima. Igračima se divim. Posle svega što nam se dogodilo, uspjeli su da se izdignu i na ovakav način razbiju Rusiju. To je apsolutno fantastično", rekao je Hjulmand.

foto: Reuters
Izmjena: 10:25h
09:38h

Najavu meča Hrvatska - Češka ovdje.

Izmjena: 11:45h
09:37h

Današnji program na šampionatu:

foto: Sofascore