Kevin Spejsi se vraća glumi u filmu Franka Nera: Izgubio nekoliko poslova zbog optužbi za seksualno zlostavljanje

Glumac se nije oglašavao otkako su se 2017. protiv njega pojavile optužbe za seksualno zlostavljanje, koje je on negirao

4767 pregleda 2 komentar(a)
Spejsi je izgubio nekoliko poslova zbog optužbi, Foto: BBC
Spejsi je izgubio nekoliko poslova zbog optužbi, Foto: BBC

Kevin Spejsi se vraća glumi ulogom u nezavisnom italijanskom filmu koji je režirao Franko Nero, objavili su mediji.

Glumac se nije oglašavao otkako su se 2017. protiv njega pojavile optužbe za seksualno zlostavljanje, koje je on negirao.

Zbog ovih navoda Spejsi je izgubio nekoliko poslova, među kojima i glavnu ulogu u Netfliksovoj seriji House of Cards (Kuća od karata).

U Nerovom predstojećem niskobudžetnom filmu L'uomo Che Disegnò Dioo, Spejsijeva uloga je mala, navodi Varajati.

Producent Luis Nero potvrdio je američkom magazinu da će se Spejsi pojaviti u maloj ulozi policijskog detektiva u filmu, koji govori o usponu i padu slepog umetnika koji može da pravi tačne portrete ljudi slušajući njihove glasove.

Franko Nero, koji će takođe glumiti u vlastitom igranom filmu, rekao je za ABC Njuz: „Veoma sam srećan što je Kevin pristao da učestvuje u mom filmu.

„Smatram ga odličnim glumcem i jedva čekam da počnemo snimanje."

Spejsi je dobitnik nekoliko nagrada Oskar, među kojima i za najboljeg glumca u filmu American Beauty (Američka lepota) 2000. godine i za najbolju sporednu ulogu u filmu The Usual Suspects (Dežurni krivci) 2006. godine.

Posle optužbi o njegovom nedozvoljenom ponašanju 2017. godine tokom kampanje Me Too movement, Spejsi je otpušten iz serije Kuće od karata i u naknadnoj montaži izbačen iz već snimljenog filma All The Money in the World (Sav novac na svetu) koji je bio nominovan za Oskara.

Sve scene koje je Spejsi snimio ponovo su snimljene sa glumcem Kristoferom Plamerom, koji je preuzeo Spejsijevu ulogu milijardera Džona Pola Getija.

Getty Images

U avgustu 2019. godine, Spejsi je održao prvi javni nastup posle skoro dve godine u Rimu, gde je pročitao pesmu o bokseru koji jadikuje zbog propasti nekadašnje slavne karijere.

Nastup u Palaco Masimo ale Terme usledio je manje od tri nedelje pošto su američki tužioci odustali od krivičnog postupka protiv Spejsija povodom optužbi za nedolično ponašanje.

Londonska policija istražuje šest navoda o seksualnom zlostavljanju u Velikoj Britaniji između 1996. i 2013.

Spejsi je bio umetnički direktor pozorišta The Old Vic između 2004. i 2015.

Najmanje 20 mladića koji su bili članovi londonskog pozorišta prijavili su 2017. godine da ih je 61-godišnji glumac seksualno napadao.

Glumica Vanesa Redgrejv takođe će se pojaviti u novom italijanskom filmu - ako bude mogla da doputuje iz Engleske u Italiju, dodao je njen producent.


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: