Skarlet Johanson tužila kompaniju Dizni zbog dozvole za striming hita Crna udovica

Film o supereheorini postavio je rekord na bioskopskim blagajnama tokom pandemije koronavirusa kada je izašao ovog mjeseca, zaradivši prvog vikenda 218 miliona dolara (183 miliona eura)

10636 pregleda 90 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Holivudska zvezda Skarlet Johanson tuži kompaniju Dizni zbog kršenja ugovora, tvrdeći da je dozvola za strimovanje njenog filma Crna udovica istovremeno kada i turneja po bioskopima ugrozila zaradu.

Film o supereheorini postavio je rekord na bioskopskim blagajnama tokom pandemije korona virusa kada je izašao ovog meseca, zaradivši prvog vikenda 218 miliona dolara (183 miliona evra).

Ali prihodi sa blagajni počeli su naglo da opadaju i Johanson tvrdi da je uskraćena za potencijalnu zaradu.

Dizni nije odmah komentarisao tužbu podnetu u Los Anđelesu.

Skarlet Johanson kaže da su joj iz Marvel Studija, koji je u vlasništvu Diznija, obećali da će Crna udovica biti „bioskopsko izdanje" i da je to shvatila da to znači da će proći određeno vreme pre nego što bude dozvoljeno strimovanje filma.

Prvog vikenda, Crna udovica je zaradila oko 80 miliona dolara od prodaje karata u Severnoj Americi i 78 miliona dolara na međunarodnom nivou, plus najmanje 60 miliona dolara za emitovanje na kanalima Dizni+ Premijer akces (Disney+ Premier Access).

Izvori bliski glumici navode da je izgubila 50 miliona dolara, prenose mediji.

Pre pandemije korona virusa, ljubitelji filma su obično mogli da gledaju nove hitove u bioskopima ili da čekaju tri meseca da ih strimuju na svojim uređajima.

Veliki studiji od nedavno kombinuju bioskopska izdanja i strimovanje na različite načine dok se bioskopi bore da ponovo pridobiju gledaoce oprezne zbog mogućeg zaražavanja virusom u zatvorenom prostoru.


Pogledajte i video: Kako sam dobila ulogu Čudesne žene


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Click here to see the BBC interactive

Bonus video: