Tajvan: Vlasnik papagaja mora u zatvor jer je ljubimac povrijedio ljekara

Doktor Lin iščašio kuk i polomio karlicu kada je pao poslije napada ptice, prenosi Tajvanska centralna novinska agencija

8269 pregleda 0 komentar(a)
Foto: TVBS
Foto: TVBS

Vlasnik papagaja kažnjen je zatvorom dva meseca, a moraće da plati i 3,04 miliona novih tajvanskih dolara (oko 84.000 evra) jer je njegov ljubimac povredio doktora.

Doktor Lin je iščašio kuk i polomio karlicu kada je pao posle napada ptice, prenosi Tajvanska centralna novinska agencija.

Papagaj je sleteo na njegova leđa i uplašio ga mašući krilima.

Na sudu je rečeno da je vlasnik poveo dva papagaja are na letenje blizu staze gde je doktor Lin trčao.

Doktor Lin je tužio vlasnika papagaja, poznatog samo po prezimenu Huang, za povredu iz nehata i podneo građansku parnicu za kompenzaciju finansijskih gubitaka.

Na sudu je rekao da je zbog povreda bio u bolnici nedelju dana i da nije mogao da radi više od pola godine, a da mu je za oporavak potrebno šest meseci, od čega tri meseca posebne nege.

Doktor Lin je plastični hirurg i njegov posao podrazumeva „dugo stajanje tokom operacija", tako da je povreda dovela do velikih finansijskih gubitaka, rekao je lekarov advokat za TBS Njuz.

„Sada može da hoda, ali nije u stanju dugo da stoji i noge mu trnu", rekao je Linov pravni zastupnik.

Predstavnik Okružnog suda u Tajnanu rekao je medijima da ovakav slučaj nije viđen pred građanskim sudom u poslednjoj deceniji.

Presuđeno je da je doktor Lin povređen zbog Huangovog nemara.

Sudija je rekao da veličina ara, 40 centimetara visine sa rasponom krila od 60 centimetara, znači da je Huang posedovao velike životinje i da je trebalo da preduzme „zaštitne mere", navodi Liberti tajms.

Centralna novinska agencija je saopštila da je zatvorska kazna izrečena „pod optužbom za nanošenje nenamernih povreda".

Huang je rekao da poštuje odluku suda, ali da namerava da uloži žalbu, tvrdeći da ara nije agresivna i da je odšteta „previsoka".

Nema informacija o sudbini are.


Pogledajte i video: Uja! Tu sam, nisam - kako se papagaj poigrao sa saobraćajnom kamerom


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk