Policija u SAD-u usmrtila zebru koja je ujela vlasnika za ruku

Policajac je pokušavao da spriječi zebru da dođe do čovjeka, parkirajući vozilo između povrijeđenog muškarca i ljute životinje, ali je zebra nalijetala na vrata sa vozačeve strane

8737 pregleda 15 komentar(a)
Detalj akcije, Foto: Pickaway County Sheriff's Office
Detalj akcije, Foto: Pickaway County Sheriff's Office

Policija u Ohaju usmrtila je zebru pošto je ugrizla vlasnika za ruku, a potom nastavila da se ponaša agresivno i prema policajcima, potvrdili su zvaničnici.

Službenici su stigli u kuću muškarca u Srklvilu, u Ohaju, u nedelju, pošto ih je muškarac pozvao i prijavio da ga je „zebra ujela za ruku."

Vlasti navode da je muškarac pronađen kako leži u polju, sa povređenom rukom.

Pomogli su mu da uđe u kola hitne pomoći i poslali u bolnicu.

Policajac je pokušavao da spreči zebru da dođe do čoveka, parkirajući vozilo između povređenog muškarca i ljute životinje, ali je zebra naletela na vrata sa vozačeve strane, navodi se u izveštaju kancelarije šerifa okruga Pikavej, u čiji uvid je imao BBC.

Kako je službenik objasnio, pokušavao je sirenom da odvrati zebru i kupi sebi vreme kako bi pomogao povređenom čoveku.

Ali, to nije mnogo pomoglo.

Dok je policija odvodila čoveka ka kolima hitne pomoći, zebra se vratila.

Članovi porodice, vlasnici imanja, rekli su policiji da će pucati u životinju, ukoliko se približi, preneo je CBS, BBC-jev američki partner.

Na snimku kamere koji je objavila šerifova kancelarija vidi se kako zebra juriše na policajce pre nego što jedan posegne za puškom i ubije je, prenosi VBNS.

Nije jasno zbog čega se životinja tako ponašala, ali vlasti navode da je možda pokušavala da zaštiti ženke zebre na istom polju.

Povređeni muškarac je u bolnici, a zvaničnici očekuju da će se oporaviti.

Ministarstvo poljoprivrede američke države Ohajo ne smatra zebre za opasne životinje i zato ih pojedini stanovnici drže kao kućne ljubimce.


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: