Velika Britanija: Policija tražila "ženu koja vrišti", a našla papagaja

Policija u Eseksu je poslala tri vozila do doma Stiva Vuda, koji živi na Konvej ostrvu, u utorak nakon što je zabrinuti građanin pozvao službu

10351 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Steve Wood
Foto: Steve Wood

Penzionisani policajac koji ima 22 ptice u kući pohvalio je kolege zbog načina na koji su reagovali nakon što je zvuk koji je proizveo njegov pernati prijatelj Fredi pogrešno protumačen kao vrisak žene.

Policija u Eseksu je poslala tri vozila do doma Stiva Vuda, koji živi na Konvej ostrvu, u utorak nakon što je zabrinuti građanin pozvao službu.

Vud je objasnio da je osumnjičen njegov trogodišnji papagaj.

„Pomislio sam: 'Oh, Bože, šta sam uradio?', rekao je Vud za BBC.

„Otvorio sam vrata dvojici policajaca koji su se smejali i koji su rekli: 'Ne brini, druže, mislim da smo rešili ovaj slučaj'."

„Pitao sam: 'Šta sam uradio?', a oni su odgovorili: 'Dobili smo prijavu da žena vrišti i traži pomoć u tvojoj kući i došli smo da proverimo da li je sve u redu'. Ali, shvatili smo šta je".

Vud je dodao da je „iznenađen što ga policajci nisu ranije posetili."

Steve Wood
Steve Wood

Vud drži ptice 21 godinu i trenutno poseduje zelene i plavo-zlatne are, Hahn aru, dva amazonska papagaja, osam indijskih pataka i papagaja.

Kaže da su njegovi pernati prijatelji najglasniji ujutru i uveče - u periodima dana koji se zovu „vreme džungle" - ali da je Fredi bio posebno uzbuđen.

„Policija je ispravno postupila i osoba koja je pozvala policiju je takođe ispravno postupila - ne zameram im", rekao je 54-godišnjak.

Eseks policija je saopštila da je „jedan građanin prijavio zvuk ženskog vriska" malo pre 13:50 u utorak.

„Policajci su utvrdili da je buku zapravo izazvao veći broj papagaja", rekao je predstavnik za štampu.


Pogledajte video:


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: