Kritičari razočarani novim filmom iz Spajdermenovog svijeta

U Marvel stripovima, Madam Veb je starija slijepa žena sa moćima poput telepatije i vidovitosti, koja pomaže Spajdermenu. Međutim, u ovom slučaju Madam Veb zapravo vozi hitnu pomoć i atletski je građena

3322 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jessica Kourkounis/Sony
Foto: Jessica Kourkounis/Sony

Madam Veb, četvrti film u Sonijevom Spajdermen univerzumu, kritičari su značajno ga iskritikovali, opisujući ga kao „zamršeni nered".

I zaplet i gluma, a glavne uloge imaju Dakota Džonson i Sidni Svini, a našli su se na udaru kritika i čitavog niza veoma slabih recenzija.

Zasnovan na Marvel stripu, film se bavi ženom sa specijalnim moćima.

Bendžamin Li iz Gardijana dao mu je jednu od pet zvezdica, nazivajući ga „glupim i jeftinim, sa lošim specijalnim efektima, dosadnim akcionim scenama i slabim dijalozima".

Piter Debriž iz Varietija ga je takođe žestoko iskritikovao i opisao kao „nepotrebnim", dok glavni lik ima „loše definisane moći i ne radi ništa posebno zanimljivo".

U Marvel stripovima, Madam Veb je starija slepa žena sa moćima poput telepatije i vidovitosti, koja pomaže Spajdermenu.

Međutim, u ovom slučaju Madam Veb, koju igra Dakota Džonson, poznata po nizu filmova iz serijala „Pedeset nijansi sive", zapravo vozi hitnu pomoć i atletski je građena.

Magazin Rouling stoun je najnovije izdanje iz Spajdermenovog univerzuma kompanije Soni, koja ima prava na poznatog superheroja, nazvao „Mačkama za superherojske filmove".

Reč je o referenci na film Mačke, zasnovan na čuvenom mjuziklu sa Brodveja, koji je žestoko ismejan po objavljivanju 2019. godine.

Film Madam Veb je „mnogo gori" nego što ste zamislili, brutalan je Dejvid Fir iz Rouling stouna, ističući da se tokom gledanja radovao njegovom završetku.

„Svake godine studio iskopa manje bitne likove (iz sveta superheroja), naprave veliku famu oko njih i ostave gledaocima da raspravljaju, brane ili odbace njihov proizvod", navodi se u tekstu Holivud riportera.

Dakota Džonson 'daje sve od sebe'

Oko glume, kritičari ipak nisu tako saglasni.

Dok Gardijan izbor Dakote Džonson za glavnu glumicu kritikuje kao „jedan od najlošijih" u poslednje vreme, Indivajer navodi da je „dala sve od sebe spase" njen lik.

Na trenutke je, ističu, uspevala da scene izdigne na daleko viši nivo nego što film zaslužuje.

Madam Veb nije prvi Sonijev film o superherojima koji su kritičari žestoko iskritikovali.

Prethodni film, Morbijus iz 2022. godine, Telegraf je označio kao „beznadežan".

Otkako je 2019. završni deo Avendžersa ušao u istoriju, zaradivši rekordnih 1,2 milijarde dolara širom sveta, brojni filmovi o superherojima pokušali su da uzmu deo tog kolača.

Međutim, film Marvelovi (The Marvels) je u novembru zaradio tek 47 miliona dolara tokom prvog vikenda.

Loše su tokom 2023. prošli i novi nastavci Entmena, Šazama i Akvamena.


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: