Šćepan Bujić: Sa 20 godina podebeo policijski dosije

Sin je Veselina Bujića koji je nekada važio za žestokog barskog momka, poznatog po seriji vatrenih okršaja
1229 pregleda 30 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2013. 20:08h

Šćepan Bujić, za kojim policija traga zbog ubistva braće Gojačanin, od ranije je poznat policiji po raznim krivičnim djelima i ima podebeo policijski dosije.

Sin je Veselina Bujića koji je nekada važio za žestokog barskog momka, poznatog po seriji vatrenih okršaja.

Sada su primat preuzeli njegovi sinovi Šćepan i Ognjen, koji su više puta privođeni zbog učešća u raznim obračunima.

Šćepan Bujić je sa samo 19 godina bio hapšen zbog sumnje da je u barskom naselju Čeluga, kod osnovne škole „Meksiko’’pokušao da ubije sugrađane Alena Peročevića i Agrona Bedžetija.

Ognjen i Veselin Bujić

Tog 16. avgusta 2011 godine Bujić je, sumnja se, sa mjesta suvozača, iz „audija A6’’ ispalio više hitaca prema poršeu u kojem se nalazili Peročević i Bedžeti.

Bedžeti je pogođen u glavu, a Peročević u ruku.

Sumnja se da je mlađi Bujić, tada bio u društvu oca Veselina Bujića koji je više puta bio meta, ili je sam učestvovao u raznim obračunima sa protivničkim barskim klanovima.

Krajem decembra prošle godine, Šćepan Bujić je sa grupom Barana, navodno bez razloga, pretukao Podgoričane Filipa Bogdanovića i Ranka Đulića.

No svi ovi napadi ostali su neriješeni i Šćepan Bujić nikad nije pravosnažno osuđen. Događaji nisu ni stigli do Tužilaštva jer su svjedoci i oštećeni mijenjali iskaze.

Policijske prijave padale su u vodu jer su svjedoci, iz njima poznatih razloga, kod tužioca tvrdili da nijesu dobro vidjeli ko je pucao ili da uopšte nijesu ništa vidjeli, zbog čega je Tužilaštvo odustajalo od krivičnog gonjenja.

Naš sagovornik iz policije navodi da je Šćepan Bujić i prije nekoliko dana privođen zbog prebijanja jednog Baranina, čija porodica je strahujući da ne dođe do veće tragedije, odbila da podigne krivičnu prijavu protiv njega.

Galerija

Bonus video: