Dešan: Velika utakmica; Lev: Bili smo ravnopravni

Njemačka nije moćna kao nekada, mnogo "rupa" u odnosu na selekciju ekstra-klase kakva je Francuska ima "elf"

2234 pregleda 2 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Na put ka ujedinjenju titula Francuska je krenula pobjedom u najvećem derbiju prve faze Evropskog prvenstva.

Svjetski prvak je savladao Njemačku 1:0 u meču u kome je samo nagovijestio potencijal i kvalitet.

"Trikolori" su, bez sumnje, prvi favorit Eura.

"Odigrali smo veliku utakmicu protiv vrlo dobrog rivala. Znao sam da će moji igrači biti spremni i bili smo raspoloženi za borbu. Nismo bili daleko od drugog pogotka, što bi nam donijelo sigurnost, ali nismo bili toliko ugroženi u drugom poluvremenu. Bio je to čvrst i kvalitetan dvoboj", kazao je Didije Dešan.

Pol Pogba je proglašen za najboljeg igrača utakmice.

"Bili smo skoncentrisani na naš posao na terenu. Znamo da moramo da opravdamo naslov svjetskih prvaka. Kad se branimo, to činimo zajedno, a isto tako i kad napadamo. Timska igra je najvažnija. Bez saigrača ne bih mogao odigrati ovako dobro. Svi smo dali svoj doprinos", kazao je Pogba.

Njemačka nije moćna kao nekada, mnogo "rupa" u odnosu na selekciju ekstra-klase kakva je Francuska ima "elf".

"Bila je to utakmica jakog intenziteta. Bili smo ravnopravni i borili se do kraja. Jedan autogol je odlučio utakmicu. Ne možemo da krivimo Matsa. To je bila nesreća. Znali smo da su Francuzi odlični u kontranapadima. Nismo mogli sve da zaustavimo. Ali, ne mogu ništa da zamjerim igračima koji su se borili i ostavili sve na terenu. Nedostajalo nam je prodornosti u zadnjoj trećini. Izgubili smo i svi su razočarani, ali još su pred nama dvije utakmice u kojima sve možemo da ispravimo", kazao je selektor Njemačke Joakim Lev.

"Nismo bili lošija ekipa. Bilo je malo prilika na obje strane, a mi smo izgubili zbog nesrećnog autogola. Šteta, mislim da smo zaslužili bod. Imamo kvalitet i možemo da se nosimo s najboljim ekipama. U sljedećoj utakmici moramo da pokažemo da smo i mi u tom društvu", rekao je Džošua Kimih.

Povezani članci

15. Jun 2021.

Njemačka nije nivo Francuske

Bonus video: