Holandija kao Italija, Makedonci ispratili Pandeva u legendu

Dva gola Đinija Vajnalduma, u listu strijelaca upisao se i Memfis Depaj, Goran Pandev završio reprezentativnu karijeru

7843 pregleda 1 komentar(a)
Fudbaleri Holandije, Foto: Reuters
Fudbaleri Holandije, Foto: Reuters

Fudbaleri Holandije savladali su danas Sjevernu Makedoniju 3:0 u meču trećeg kola grupe C i, poput Italije, grupnu fazu na Evropskom šampionatu završili sa maksimalnih devet bodova.

Selektor "lala" Frank de Bur izveo je danas kombinovani sastav, ali su golove postigli standardni članovi prve postave - Memfis Depaj u 24. i Đini Vajnaldum u 51. i 58. minutu.

Pobjeda Holandije mogla je da bude i ubjedljivija, ali je u nekoliko navrata dobro intervenisao golman Makedonaca, Stole Dimitrijevski, dok je u drugom dijelu nakon udarca Matajsa de Lihta loptu sa gol linije izbacio Ivan Tričkovski.

Na drugoj strani, Sjeverna Makedonija je uspjela da zatrese mrežu Holanđana, ali je nakon intervencije VAR-a poništen gol Tričkovskog. Potom je najbolju šansu imao Aleksandar Trajkovski, koji je u 25. minutu pogodio stativu, dok je četiri minuta kasnije šutirao preko gola. U drugom dijelu je pokušao Enis Bardi iz slobodnog udarca, ali je dobro intervenisao Martin Stekelenburg.

Meč u Amsterdamu ostaće zabilježen i po oproštaju legendarnog Gorana Pandeva. Fudbaler Sjeverne Makedonije danas je okončao reprezentativnu karijeru. Iz igre je izašao 69. minutu uz ovacije navijača na "Johan Krojf" areni.

Bonus video: