Milojev vrtić namučio Budućnost, „plavi” tek u finišu do pobjede

Podgoričani dugo gubili, nisu imali rješenja za sjajnog Kolašinca Marka Simonovića, ali je u posljednjoj četvrtini do izražaja došao njihov kvalitet
10748 pregleda 4 komentar(a)
Ubacio 24 poena i upisao sedam asistencija, od kojih su neke bile spektakularne: Džastin Kobs, Foto: Savo Prelević
Ubacio 24 poena i upisao sedam asistencija, od kojih su neke bile spektakularne: Džastin Kobs, Foto: Savo Prelević

Trebalo je da bude najlakša utakmica od posljednjih sedam u ligaškom dijelu ABA lige, pretvorila se u pakao - košarkaši Budućnost Volija su uz Tantalove muke savladali Mega Bemax (90:76) i približili se prednosti domaćeg terena bar u polufinalu.

Po dešavanjima na terenu u 1. poluvremenu niko ne bi mogao da zaključi da su se sudarili tim čija je želja šampionska titula i mlada ekipa koja se bori za „goli život” u regionalnom takmičenju.

Mega je povela 8:0 i nijednom nije dozvolila „plavima” da do odlaska u svlačionice priđe na manje od tri razlike.

Najveće zasluge za to imala je jedna od najvećih nada crnogorske košarke, Marko Simonović.

Dugajlija iz Kolašina, koji je stasavao u Italiji, a prošlu sezonu proveo u Olimpiji, kod Dejana Milojevića cijele sezone igra fenomenalno, što je potvrdio i u „Morači” - kad god bi Budućnost zaprijetila, 20-godišnjak visok 210 centimetara je pogađao trojke (4-3 u prve dvije četvrtine) i bio najzaslužniji što su gosti nekoliko puta stizali do plus devet.

Budućnost je početkom 3. kvartala nastavila tamo gdje je stala u finišu drugog i serijom 19:4, u kojoj je Danilo Nikolić ubacio devet poena, povela 56:49.

Činilo se da je time meč prelomljen, ali je uporna Mega imala odgovor - Simonović je pogodio dva bacanja, pa trojku, a onda je Šon Kilpatrik nestvarno dao loptu u ruke Blažu Mesičeku i omogućio mu da izjednači na 56:56.

Ni tu nije bio kraj muka, gosti su poveli i 62:59, na startu odlučujuće dionice imali i 66:62, ali su Nikolić i Suad Šehović trojkama preokrenuli, a onda je na scenu stupio Džastin Kobs - prvo je pogodio iz teške situacije, a onda u kontri kroz noge ostavio loptu na zakucavanje Hasanu Martinu za 72:66, što je izazvalo ovacije sa tribina.

Uskoro je bilo i 77:68, pa je bilo jasno da je pobjednik riješen...

Kobs je bio najbolji sa 24 poena i sedam asistencija, Kilpatrik je ubacio 19, Nikolić 12, Martin 11 koševa, uz osam uhvaćenih lopti i pet blokada...

Kod gostiju je najbolji bio Simonović sa 23 poena (trojke 6-4, 6-3 za dva, bacanja 6-5), šest skokova i dvije rampe.

Bonus video: