Prvo žalba zbog pritvora, pa predlog za jemstvo Vujoševića

Vujošević se sumnjiči da je kao član kriminalne grupe, po nalogu organizatora Duška Kneževića, pokušao da utiče na specijalne tužioce u istragama koje se vode protiv njega i članova te kriminalne organizacije
4956 pregleda 2 komentar(a)
Nenad Vujošević, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić
Nenad Vujošević, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić

Pravni zastupnici osumnjičenog Nenada Vujoševića nijesu podgoričkom Višem sudu dostavili predlog za jemstvo, saopštila je Vijestima portparoka tog suda Aida Muzurović.

"Od branilaca osumnjičenog Vujoševića, nikakav predlog za jemstvo nije stizao", rekla je ona.

I branioci osumnjičenog bivšeg sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva kazali su da od porodice još nisu dobili dokumentaciju kojom će garantovati da će Vujošević biti dostupan pravosudnim organima Crne Gore tokom krivičnog postupka.

Najavili su da će prije podnošenja zahtjeva za jemsto, podnijeti žalbu na rješenje o produženju pritvora.

Vujošević se sumnjiči da je kao član kriminalne grupe, po nalogu organizatora Duška Kneževića, pokušao da utiče na specijalne tužioce u istragama koje se vode protiv njega i članova te kriminalne organizacije.

Uhapšen je nakon što je Knežević objavio audio-razgovora sa Vujoševićem, u kojem ovaj tvrdi da je uzimao novac biznismena sa potjernice i njime kupovao službene usluge vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića. Knežević je rekao da je u tu svrhu dao oko 800.000 eura.

Prvi čovjek tužilaštva to je negirao iste večeri kada je snimak objavljen, a dan kasnije predstavnici SDT-a saopštili su da nema ni udaljenih sumnji da je njihov kolega kriv.

Bonus video: