Budva: Rekonstruisano pedijatrijsko odjeljenje

“ Zahvaljujući zanačajnoj investiciji, naši najmladji pacijenti će dobiti mnogo kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i uslugu” kazala je dr Mevlida Gusinjac, generalna direktorica Direktorata za zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja. Ona je kazala da je da Vlada kroz aktivnosti Ministarstva zdravlja svakodnevno radi na unaprrdjenju kvalitetnije zdravstvene zaštite, te istakla da je više od 140 hiljada eura uloženo u budvanski Dom zdravlja
2323 pregleda 1 komentar(a)
Sa otvaranja pedijatrije, Foto: Vuk Lajović
Sa otvaranja pedijatrije, Foto: Vuk Lajović

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević otvorio je potpuno rekonstruisano pedijatrijsko odjeljenje Doma zdravlja Budva. Opstina je za ovaj projekat iz budzeta izdvojila 30 hiljada , a Dom zdravlja 15 hiljada eura. Praktično decenijama unazad, osim zamjene bravarije, u ovo odjeljenje nije ništa uloženo.

“ Zahvaljujući zanačajnoj investiciji, naši najmlađi pacijenti će dobiti mnogo kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i uslugu” kazala je dr Mevlida Gusinjac, generalna direktorica Direktorata za zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja. Ona je kazala da je da Vlada kroz aktivnosti Ministarstva zdravlja svakodnevno radi na unaprjeđenju kvalitetnije zdravstvene zaštite, te istakla da je više od 140 hiljada eura uloženo u budvanski Dom zdravlja.

Zahvalila se na saradnji sa Opštinom Budva i dodala da to treba da bude primjer ostalim lokalnim upravama.

Carević je kazao da rekonstrukcija pedijatrijskog odjeljenja je trebala da se desi puno ranije.

“ Nikad nije kasno. Jako je važno da lokalna samouprava sa firektorom Doma zdravlja je prepoznala da najmlađi sugrađani moraju imati puno bolje uslove. Zajedno smo investirali. Bez obzira na to koliko je uloženo u poslednje vrijeme, smatramo da treba puno više”, kazao je Carević.

Direktorka Doma zdravlja dr Vesna Vučetić najavila je nova ulaganja u tu zdravstvenu ustanovu, kako bi ostala odjeljenja dostigla kvalitet koji ima pedijatrisjko.

Sekretar za investicije Mladen Mikijelj kazao je da je ovo samo prvi korak u rekonstrukciji i adaptaciji Doma zdravlja.

“ U narednom periodu ćemo nastaviti zajednički da poboljšavamo uslove kako za pacijente, tako i zaposlene u Domu zdravlja. Uložili smo 30 hiljada eura, a ove godine u zdravstvo ćemo uložiti tri puta više novca”, naveo je Mikijelj.

Bonus video: