Oko Ribnice čiste tokom vikenda

Iz “Čistoće” su počeli i akcije čišćenja gradskih plaža u susret ljetnjoj sezoni
101 pregleda 0 komentar(a)
čišćenje Ribnice, Foto: Arhiva "Vijesti"
čišćenje Ribnice, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.06.2017. 09:53h

Narednu akciju čišćenja pristupačnih djelova korita rijeke Ribnice u gradskom preduzeću „Čistoća“ planiraju da sprovedu tokom dana vikenda.

Neprijatne slike obala i korita rijeka, „ukrašenih“ brojnim plastičnim kesama i drugim otpadom, čest su prizor u centru grada.

To je slučaj i sa rijekom Ribnicom koja teče kroz centar grada, pored značajnijih kulturno-istorijskih spomenika, kulturnih, ali i međunarodnih institucija.

Obale i korito Ribnice nisu lijep prizor za turiste koji, prema zvaničnim evidencijama, u posljednje vrijeme sve više biraju i da posjete i borave u Podgorici.

U „Čistoći“ su svjesni ovog problema. Ističu da su svjedoci da je u koritu Ribnice , i pored organizovanih akcija čišćenja, svake godine evidentno odlaganje, kako komunalnog, tako i drugog otpada.

„Od početka godine, djelovi obale i korita Ribnice do kojih smo mogli prići su čišćeni u nekoliko navrata, a prilikom svakog čišćenja su sakupljene značajne količine komunalnog, ali i drugih vrsta otpada“, saopšteno je iz „Čistoće“.

Apeluju na pojedince da otpad odlažu na za to predviđena mjesta, dok će kada rijeka presuša moći i temeljno da je očiste.

„Kako nivo vode još uvijek ne dozvoljava organizovanje akcije detaljnog čišćenja, ove poslove ćemo kao i svakog ljeta realizovati čim se steknu uslovi, nadajući se da će efekti tih poslova biti dugoročni“, nadaju se u „Čistoći“.

U sklopu ljetnjih poslova, u ovom predzeću počelo je i pojačano održavanje gradskih plaža, koje se, saopšteno je, svakodnevno održavaju u dijelu uklanjanja komunalnog otpada.

Deponije na Zabjelu i Koniku

Grupa radnika „Čistoće“ je prethodnih dana u blokovima u centru grada, naseljima Konik i Zabjelo, kao i uz magistrale prema Nikšiću i Božaju, bila angažovana na detaljnom čišćenju površina.

“Uz anagažovanje dvije autočistilice, ekipe redovno rade na uklanjanju nagomilane zemlje i drugog otpada uz ivičnjake, a svake večeri se uz angažovanje autocistijerni obavlja i pranje ulica, bulevara, trgova i trotoara“, saopšteno je iz „Čistoće“, dok su radnici juče uklonili nelegalno formirana odlagališta otpada oko kontejnera i sa javnih površina u Maslinama, Tološima i Rogamima.

Bonus video: