Škola "Sergije Stanić" dobila novi kabinet: Primjer saradnje obrazovanja i privrede

“Zajedno ćemo sa "Volijem" od septembra uključiti učenike prodavace u dualno obrazovanje,” kazao je direktor škole
1773 pregleda 0 komentar(a)
Novi kabinet u školi, Foto: Zoran Đurić
Novi kabinet u školi, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.05.2019. 10:49h

Srednja stručna skola “Sergije Stanić” dobila je danas novi kabinet namijenjen tehničarima prodaje i prodavacima.

Na otvaranju, direktor škole Darko Vukčević kazao je da je da kabiinet ima za njih višestruki značaj.

“Zajedni ćemo sa kompanijom 'Voli' i njihovim kadrovima od septembra uključiti učenike prodavače u dualno orazovanje, i time zaokružiti kompletnu cjelinu kada je u pitanju obrazovanje kadrova na trećem nivou iz naše ustanove,” kazao je Vukčević.

Dodao je da želi da pošalje poruku da je riječ o uspješnoj saradnji između škole i privrede, i jedan pravi način kako to u budućnosti treba da izgleda.

“Mislim da jedni bez drugih ne možemo, a da zajedno možemo mnogo”, kazao je Vukčević.

Ministar prosvjete Damir Šehović kazao je na otvaranju kabineta da su srednje stručne škole odličan izbor za sve svršene osnovce.

“Koji ne robuju stereotipima i predrasudama o navodnim prestižnim i manje prestižnim školama, jer takve škole ne postoje. Jer školovanjem stiču kvalitetna teorijska ali i praktična znanja i vještine, jer su svjesni da bez tih znanja sjutra neće biti konkurentni na tržištu rada,” kazao je ministar.

Pozvao je mlade da razmišljaju na pametan način, navodeći da su stručne škole odličan izbor.

Ministar je pohvalio društveno odgovorno ponašanje “Volija”, navodeći da je u slučaju opremanje kabineta uloženo oko 30.000 eura.

“Ova investicija je mnogo više od novca, ona prije svega govori o vezi koja je uspostavljena između privrede i obrazovanja. I ta veza se najbolji mogući način može manifestovati i u sljedećem podatku a on glasi da će 280 najsupješnijih privrednika iz Crne Gore od septembra mjeseca biti uključeni u dualni sistem obrazovanja,” kazao je on.

Dragan Bokan, vlasnik kompanije “Voli”, kazao je da je za njega poseban trenutak da u školi koju je i sam pohađao danas učestvuje u otvaranju kabineta za praktičnu nastavu.

Kazao je da je u februaru počela zvanična saradnja između njegove kompanije i škole “Sergije Stanić”.

“Učenici su obavljali praksu u 'Volijevim' prodavnicama, a što je najvažnije pruža im se prilika za zasnivanje radnog odnosa u našoj kompaniji”; kazao je on.

Na kraju je kazao da je otvaranje kabineta najljepši način proslave četvrt vijeka postojanja kompanije “Voli”.

“Jer je investicija u djecu i obrazovanje najsvetija dužnost uspješnih”, kazao je on.

Bonus video: