Pritužba Čivovića protiv Blaža Jovanića

„Tužilac u ovim postupcima ukazuje da je bespredmetno voditi postupke kada su isti isplaćeni, a stečajni upravnik, kao ni stečajni sudija Blažo Jovanić, i pomenute sudije, ne dozvoljavaju i ne dostavljaju dokumentaciju da su isplaćeni“, tvrdi u pritužbi Čivović
2537 pregleda 1 komentar(a)
Iz kabineta kažu da je službeno odsutan: Jovanić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Iz kabineta kažu da je službeno odsutan: Jovanić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević

Bivši radnik Rudnika boksita u stečaju i povjerilac Rašo Čivović podnio je juče pritužbu Sudskom savjetu Crne Gore protiv predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića i tražio pokretanje disciplinskog postupka protiv ovog stečajnog sudije, tvrdeći da je došlo do „oštećenja stečajne mase“ nikšićke firme od više od 328.649 eura.

U kabinetu predsjednika Privrednog suda nijesu znali da je zavedena ova pritužba, a sudija nije želio da komentariše pritužbu. Bivši radnik Rudnika boksita u pritužbi je naveo niz predmeta u Privrednom sudu koji se vode, u vezi osporenih novčanih potraživanja prema Rudnicima boksita kod sudija Faruka Mušovića, Dijane Raičković i Danijele Vukčević.

Čivović tvrdi, između ostalog, da su bivši ruski direktori u Rudnicima boksita Igor Kisenkov, Aleksej Agejev i Oleg Šćepilov, odavno isplaćeni iz stečajne mase Rudnika boksita iako je on pred Privrednim sudom, kako tvrdi, u zakonitoj proceduri osporio njihova potraživanja.

„Tužilac u ovim postupcima ukazuje da je bespredmetno voditi postupke kada su isti isplaćeni, a stečajni upravnik, kao ni stečajni sudija Blažo Jovanić, i pomenute sudije, ne dozvoljavaju i ne dostavljaju dokumentaciju da su isplaćeni“, tvrdi u pritužbi Čivović. Stečaj u Rudnicima boksita pokrenut je u novembru 2013. godine.

Bonus video: