Demokrate: DPS pruža otpor svim zahtjevima EU

"Uostalom, učestalim posjetama azijskim, monarhistički ustrojenim, zemljama, Đukanović je, ne jednom, poslao poruku domaćoj i međunarodnoj javnosti o tome kakva je njegova vizija Crne Gore u 21. vijeku"
395 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora saopštila je da DPS prža otpor svim zahtjevima međunarodne zajednice.

"Crna Gora je, od strane Evropske komisije, dobila još jedan negativan izvještaj u vezi sa poglavljima 23 i 24. Aktuelni crnogorski režim, već odavno, vodi politiku konfrontacije u odnosu na sva dostignuća savremene evropske civilizacije. Kada je u pitanju institucionalni aspekt, priroda te konfrontacije se, najočitije, dâ sagledati u vezi sa otporom koji aktuelni DPS režim pruža u odnosu na sve zahtjeve međunarodne zajednice, Evropske unije, Evropske komisije i drugih međunarodnih institucija", saopštile su Demokrate.

Dodaju da se oglušavanje aktuelne vlasti o mišljenja, sugestije, savjete, zahtjeve međunarodnih institucija odvija u kontinuitetu veoma dug period.

"O tome, rječito, govore nalazi Evropske komisije iz različitih perioda koji se, od nalaza do nalaza, i u najboljem slučaju, uopšte ne mijenjaju. Može se samo konstatovati odsustvo volje kod vladajuće klike da naše društvo približi društvima razvijenih zemalja u bilo kom dijelu. Uostalom, učestalim posjetama azijskim, monarhistički ustrojenim, zemljama, Đukanović je, ne jednom, poslao poruku domaćoj i međunarodnoj javnosti o tome kakva je njegova vizija Crne Gore u 21. vijeku. Treći mandat Medenice, na kojem, kao na devijaciji sistema, insistira Evropska komisija, samo dokazuje opredijeljenost DPS-a da svu moć i dalje koncentriše u najužim krugovima bliskim nekolicini mafijaških porodica", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Dodaju da je "jasno da je vladajući režim inaugurisao princip „kadija te tuži, kadija ti sudi“ kao važeći za Crnu Goru, ali je, takođe, jasno i da to nije učinio za to da bi, na taj način ostvario određene uštede."

"Da nema govora o štednji, već, upravo, o rasipnosti, kada je u pitanju sudstvo i tužilaštvo, govori i dokument o napretku u poglavljima 23 i 24. Nije se štedjelo na stanovima i stambenim kreditima namijenjenim nosiocima sudijskih i tužilačkih funkcija. Vlast DPS-a se opredijelila da na ovaj način kupuje vrijeme za održavanje ovakvog, krajnje raštimovanog sistema koji je sve porozniji i porozniji. I to je sve teže sakriti. O poroznosti sistema koji je u Crnoj Gori DPS uspostavio, dovoljno govori i bizarnost uslova pod kojima su dodjeljivani stambeni krediti."

Demokrate dodaju da govore o tome i "bizarna tumačenja Ustava koja su dopustila da Medenica, po treći put, zasjedne u fotelju predsjednice Vrhovnog suda."

"Sve upućuje na strah, kod onih koji su ovakav sistem uspostavili, od raspada takvog sistema. Sada su, logično, nosioci i generatori ovakvog stanja stvari u Crnoj Gori, po cijenu konfrontacije sa međunarodnom zajednicom, po cijenu zabadanja, toj istoj međunarodnoj zajednici, trna u oku, spremni sve da daju da bi sve što su nelegalno stekli, i zadržali.. I činjenica da nalazi Evropske komisije koji govore o svim ovim devijacijama koje, u produženom vremenskom trajanju, obilježavaju crnogorsku stvarnost, još uvijek nijesu, oficijelno, dostavljeni Crnoj Gori, kao i da su do tih nalaza prije došli mediji, znakovita je sama po sebi – signalizira da je međunarodna zajednica već digla ruke od vjere u sposobnost vlasti predvođene DPS-om, da Crnu Goru uvede u Evropslku uniju. Svakim danom se potvrđuje ono što Demokratska Crna Gora uporno poručuje: DPS niko ne vidi kao partiju koja Crnu Goru može uvesti u EU", zaključeno je u soapštenju Demokrata.

Bonus video: