DF: Popović ima potrebu da dokaže lojalnost svom stvarnom šefu Borisu Bogdanoviću

"Uočljiv je trend ovog udruženog djelovanja da se prijepodne kroz različite napadačke forme oglašavanja na DF, prvo pojave već nadaleko čuveni profesor Pavićević i učenik Aleksa, formalni lider Demokrata, kojeg je njegov obožavani guru proglasio za crnogorskog Zaeva"
2782 pregleda 16 komentar(a)
DF, Foto: DF
DF, Foto: DF

Orkestirana kampanja protiv Demokratskog fronta (DF) koju ovih dana sprovodi režim, Demokrate, njihov ideolog Crnogorska, Soroševe ekspoziture zabrinute za problem homofobije, konačno poprima pravo lice vulgarne groteske, saopšteno je danas iz DF.

Oni su reagovali na saopštenje potpredsjednice Demokratske Crne Gore Zdenke Popović koja je ranije danas kazala da "lideri DF-a po nalogu Đukanovića, udaraju na opoziciju najprimitivnijim podmetanjima".

"Uočljiv je trend ovog udruženog djelovanja da se prijepodne kroz različite napadačke forme oglašavanja na DF, prvo pojave već nadaleko čuveni profesor Pavićević i učenik Aleksa, formalni lider Demokrata, kojeg je njegov obožavani guru proglasio za crnogorskog Zaeva. Tako je dio crnogorske javnosti danas imao sladostrasni užitak da čita pamflet magistra na čekanju, u kojem svaki početak njegove rečenice obiluje "uhćanjima" i "ahćanjima" , da ne znamo da li vježba za novi spot, ili uzdiše nad svojom zlehudom sudbinom. A pojavljivanje poslanice Zdenke Popović u ovoj orkestriranoj kampanji protiv DF- a doživljavamo kao njenu potrebu da dokaže lojalnost svom stvarnom šefu Borisu Bogdanoviću, jer su joj još uvijek svježe rane na izbacivanje iz poslaničkog kluba SNP-a, kad je Srđan Milić, birajući između nje, Velizara Kaluđerovića i Nevena Gošovića, odlučio da ipak nju odmori od poslaničkih dužnosti. Zato mi u DF-u imamo puno razumijevanje za ovu njenu "jurišničku" avanturu, jer poslanica Popović nikad više ne želi da bude eliminisana na pomenuti način", navodi se u saopštenju DF.

Iz tog političkog saveza su Zdenki Popović postavili 10 pitanja:

"1. Da li je Željko Aprcović zvani Pajser branio amandmane Demokrata 31. jula ove godine?

2. Da li je Nj.E. Aivo Orav lagao kad je saopštio u poslaničkom klubu DF-a da su ovi amandmani rezultat pregovora i dila Demokrata i DPS-a?

3. Da li su Brano Gvozdenović, Marta Šćepanović i Nikola Rakočević sazvali vanrednu sjednicu Skupštine za 23. avgust kako bi po hitnom postupku “ ubacili” u radnu grupu poslanike Demokrata Danila Šaranovića i Moma Koprivicu?

4. Da li je Boris Bogdanović kao predstavnik Demokrata, a po riječima Dejana Lakića, učestvovao u štancovanju fiktivnih faktura, a samim tim i pranju novca i utaji poreza u aferama “Klap” i “Vardar”?

5. Da li je otac Dejana Lakića, bio član Glavnog odbora Demokrata i na koji način ste se odnijeli prema čitavoj porodici Lakić kad su pokrenute afere “ Klap” i “Vardar”?

6. Ko je od Vaših lidera po riječima Dejana Lakića, a preko fiktivnih faktura uzeo 180 hiljada evra na ruke?

7. Da li su afere “Klap” i “Vardar” i izbjegavanje krivične odgovornosti Vaših lidera stvarni razlog dogovora Demokrata sa DPS-om?

8. Da li ste upoznati da je profesor Vaših lidera Vladimir Pavićević zaveden u dosijeima kao agent zapadnih i jedne domaće službe?

9. Da li znate koje je kodno ime profesora Pavićevića?

10. Da li je veći primitivizam izdati opoziciju i dogovoriti se sa DPS-om, od primitivizma u kojem se konstatuje iz kojih razloga su se Vaši lideri dogovorili s Milom Đukanovićem?."

Iz DF su poručili da tek kad odgovori na ova pitanja, Popović se može kvalifikovati za iole ozbiljniju polemiku sa DF.

"A o tome ko u opoziciji radi za DPS, moramo Vam reći da ste Vi jedna od posljednje pozvanih osoba koja sa opozicionog stanovišta bilo kom može držati lekcije, a ponajmanje DF-u. Još i danas se prepričava sjednica kluba odbornika SNP Podgorice iz 2010. kad ste saopštili da nemate namjeru da napadate tadašnjeg gradonačelnika Miomira Mugošu, pošto u centru Podgorice imate poslovne prostore koji nemaju potrebnu urbanističku dokumentaciju. Iskreno se nadamo da ste dosad taj problem riješili, ili možda niste, pa pokušavate da ga riješite ovakvim nepristojnim napadima na DF", zaključuje se u saopštenju DF.

Bonus video: