Petković častili 1.000 eura za spot: Sjekla bi odborničke klupe jer nema gdje s nogama

Gradonačelnica donijela odluku da se pomogne odbornici, kažu da su vodili računa i o promociji grada
254 pregleda 0 komentar(a)
Nina Petković, Foto: Filip Roganović
Nina Petković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.03.2018. 15:27h

Opština Tivat izdvojila je hiljadu eura iz budžeta kako bi podržala odbornicu DPS-a, pjevačicu Ninu Petković, da snimi spot.

Prema analitičkim karticama o utrošku sredstava iz gradskog budžeta koje se objavljuju na sajtu Opštine zbog zakonskih obaveza jer je u toku kampanja za predsjedničke izbore, Opština Tivat 7. februara Petkovićevoj ispatila 1.000 eura iz budžetske rezerve.

Navodi se da je isplata obavljena “po zaključku - finansijska podrška povodom izrade video-spota“.

Iz Opštine su saopštili “Vijestima” da je gradonačelnica Snežana Matijević (DPS) donijela odluku da se pomogne odbornici - pjevačici “lakih nota”.

Iz kabineta Matijevićeve kažu da su vodili računa o promociji grada.

“Nina Petković obratila se predsjednici Opštine sa zahtjevom koji je sadržao molbu da se finansijski podrži izrada njenog muzičkog spota. U zahtjevu su navedeni ukupni troškovi izrade spota i između ostalog, da će se spot snimati i na lokacijama u Tivtu. Cijeneći da je u pitanju promocija grada, te da će kadrovi snimani

u Tivtu obići region, a imajući u vidu i sve dosadašnje muzičke uspjehe Nine Petković, odlučeno je da se realizacija ovog projekta pomogne iznosom od 1.000 eura”.

Ističu da je Opština Tivat “pomogala u realizaciji i drugih sličnih projekata (muzičkih, književnih, likovnih) kada su u pitanju umjetnici iz Tivta”.

“Budući da je ovo neplanirani izdatak, isplaćen je sa tekuće budžetske rezerve”.

Iako je Petkovićeva javni funkcioner čija je zakonska obaveza da prijavi imovinu i prihode, na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije nema nijednog imovinskog kartona na njeno ime.

Petković: Prešegajte klupe, nemam gdje sa nogama kada sjednem

Petkovićeva je prvi put uzela riječ na sjednici Skupštine 17. januara, ali ne da pojasni zašto podržava kontroverznu odluku da se Porto Montenegru oprosti dug od 5,6 miliona eura, već da se zahvali “dragoj i miloj gradonačelnici“ koju je pozvala da postavljanjem ležećih policajaca iskaže više brige “za naše kuce i mace koje gaze neodgovorni vozači“.

Ona je tada zamolila skupštinsku službu da nešto preduzme i pretesteriše dio drvenih klupa za odbornike, “jer ona nema gdje sa nogama kad sjedi u klupi“.

Bonus video: