SNP: Umjesto da podnese ostavku zbog afera u koje je upleten, Brajović osuo po crkvi - Vijesti.me
REAGOVALI NA IZLAGANJE PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE U TIRANI

SNP: Umjesto da podnese ostavku zbog afera u koje je upleten, Brajović osuo po crkvi

"Reče to isti gospodin koji je kao ministar policije, najprije iznjedrio, potom i zažmurio na aferu "Limenka". Reče to onaj koji je lažno svjedočio u slučaju “Ramada”

SNP
SNP (Foto: Savo Prelević)

Umjesto da podnese ostavku zbog afera u koje je upleten, aktuelni predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, u Tirani na konferenciji o religiji, osuo je niz najprizemnijih optužbi i uvreda na račun Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, odnosno njene Mitropolije crnogorsko-primorske, kazali su iz SNP-a.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović imao je juče  izlaganje na konferenciji „Religija kao instrument mira“ u kojem je izjavio da SPC izaziva podijele u crnogorskom društvu.

"Reče to onaj kome je Duško Knežević pokrivao minuse na platnim karticama, od preko pedeset hiljada eura. Reče to onaj zbog kojeg će građani plaćati milionske penale kineskim graditeljima, koji je kao ministar saobraćaja zaboravio da u projekat umetne milionski vrijednu, prilaznu petlju za autoput", navodi se u saopštenju SNP-a.

Oni su podsjetili i na aferu "Limenka".

"Reče to isti gospodin koji je kao ministar policije, najprije  iznjedrio, potom i zažmurio na aferu "Limenka". Reče to onaj koji je lažno svjedočio u slučaju “Ramada”.O tome da u Skupštini ne štiti dostojanstvo tog visokog doma i da mu poslanike napadaju, hapse i kidnapuju, nekom drugom prilikom", kazali su iz SNP-a.

Oni su predsjednika Skupštine podsjetili da je "Mitropolija najpoštovanija institucija u Crnoj Gori"

Stoga, Vaše klevetanje u tuđoj zemlji, pod patronatom ko zna kojeg organizatora, najbolje svjedoči o Vama.

"Narod je ovdje sačuvao svoju crkvu kroz vjekove, pa će je čuvati i sada od takvih koji hoće da zaborave na svoja nepočinstva i afere, pokušavajući da joj naude. Džaba će Vam biti, predsjedniče Skupštine, bilo koji atak na naše svetinje, jer narod to neće dozvoliti. A Vi, umjesto ovakvih prizemnih denunciranja, podnesite ostavku a onda pravac u tužilaštvo, pa u redovnim postupcima pred institucijama sistema, odbranite sebe od brojnih optužbi koje vas prate minulih godina", kazali su iz Skupštine Crne Gore.


Vidi sve komentare