STAV

Progresivna Crna Gora sada se mora probuditi

Pismo podrške neustavno sankcionisanim poslanicima Medojeviću i Kneževiću
648 pregleda 6 komentar(a)
Nebojša Medojević, Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.12.2018. 09:08h

Uvaženi građani Crne Gore,

Smatram da je ovo trenutak u kojem se progresivna Crna Gora mora konačno probuditi iz decenijske DPS-inducurane letargije i progledati nakon dugotrajnog političkog sljepila. Hapšenje osvjedočenog borca protiv korupcije i organizovanog kriminala i političara koji je postao sinonim za napore da se uspostavi vladavina prava u Crnoj Gori, Nebojše Medojevića, je trenutak u kojem individualne partijske politike, ideološka neslaganja, i sakupljanje jeftinih politickih poena moraju da budu stavljeni u drugi plan. Iako nekima može zvučati kao parola, vjerujem da je istina reći da je podrška opozicionim poslanicima - uhapšenom Nebojši Medojeviću i zabarikadiranom Milanu Kneževiću - današnje mjerilo naše individualne i kolektivne moralnosti, etičnosti, i hrabrosti.

Ono što se desilo u noći 1. decembra na ulicama Podgorice, daje ovom datumu sasvim novo istorijsko značenje i novu specifičnu težinu. Protivustavno hapšenje poslanika Medojevića i prijetnja hapšenjem njegovom kolegi Kneževiću čine ovaj datum prekretnicom u savremenoj istoriji novouspostavljene nezavisne Crne Gore koja, gle čuda, stremi ka članstvu u EU. Prvi decembar je postao dan kada se davanjem podrške uzapćenim opozicionim parlamentarcima u Crnoj Gori uzima naša mjera ljudskosti.

Ja se nadam da će svi građani moje domovine Crne Gore smoći snage da tu bezrezervnu podršku daju, i tim činom hrabro iskorače na ono poslovično epsko “ždrijelo,” na koje su u prošlosti pozivani branioci istine i pravde.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")