KOSMOS ISPOD SAČA

Nurković do Nurkovića

Puna je Vlada Nurkovića, puno sudstvo, tužilaštvo, svi savezi, Centralna banka, o aerodromima da ne govorimo, o svim komisijama, samo vrve Nurkovići, sve Nurković navr’ Nurkovića
593 pregleda 22 komentar(a)
Huzier Nurković (Art), Foto: Vijesti
Huzier Nurković (Art), Foto: Vijesti
Ažurirano: 24.11.2018. 17:45h

Gospodin direktor Nurković je potpuno u pravu, on ne zna ništa drugo da radi osim da bude direktor. Lijepo čovjek kaže, da je od trideset i dvije godine radnog staža punih trideset godina direktor. Šteta što nije rekao što je činio ovih dvije godine do uspona na direktorsku pozciiju. Nurkovića nije izmislio Nušić, on postoji u Crnoj Gori, odgovara na pitanja novinara u godini 2018.

Nakon razbacivanja direktorskom foteljom, gospodin direktor Nurković izjavio je nešto što se svrstava u tranzicioni ep: “Mi smo najveće pleme u Crnoj Gori. Najveće pleme. Ja vam kažem, mi držimo državu, a ne opštinu”, izjavio je Nurković i ništa nije slagao.

On je iskren, a došlo je vrijeme kad nema više demagogije i guranja pod tepih, sve je izašlo na viđelo, sve je na izvan, karte su otvorene, jer nema više nikakvog regulatornog tijela koje bi reagovalo na ovakve izjave. Nema “tijela” kao u Italiji ili Francuskoj, da ne pominjem Dansku ili Norvešku u kojoj bi vjerovatno odmah procesuirali većinu Nurkovića.

Sve i da je ironičan bio Nurković, a nije on kalibar za takve domete i ciljeve koji se pogađaju ironijom, ni ironija nije daleko od istine. Baš kao što je kružio vic o situaciji u kojoj kad su pitali ministra u Vladi gdje će da provede Novogodišnje praznike a on odogovrio “radno, u krugu porodice”.

To je istina koja prevazilazi običan vic, bilo da je na poslu ili kući, u krugu je porodice.

Zato su Nurkovići zaista najveće pleme u Crnoj Gori, ne samo kao prezime ili pleme o kom gospodin direktor govori, već kao ekipa, kao družba, kao paraziti na nesrećnom budžetu koji pune svi stanovnici privatizovane države koju je ekipa stavila u džep tvrdeći i predstavljajući se slijepom glasačkom tijelu da im je Crna Gora u srcu.

Huzeir Nurković je trideset godina direktor komunalnog u Rožajama, i da se uopšte ne lažemo, nema ljepšeg posla na svijetu. Ima zvanje direktora, vjerovatno da ništa pod bog jaki ne zapinje tamo, a pozapošljavao je pola familije. Naravno da prima platu koja se izražava u četiri cifre u eurima, i njemu je zaista već trideset godina upala sjekira u med.

Od portira, preko zamjenika sve do vozača sve vrvi od Nurkovića. Ali to je Crna Gora, tu mora da bude i anđibula, svastika, šuraka, pašenoga, nakončadi, sve direktor mora da uhljebi, ako ne uhljebi, kakav je to onda gospodin direktor?!

Puna je Vlada Nurkovića, puno sudstvo, tužilaštvo, svi savezi, Centralna banka, o aerodromima da ne govorimo, o svim komisijama, samo vrve Nurkovići, sve Nurković navr’ Nurkovića.

I može im se, bahate se sad već i izjavama, jer im može bit’. Otvoreno po sirotinji, baš kao ona ekipa sinova koja se slikala sa majicom. Tad je kulminiralo, nema više prikrivanja i jasan je rezultat. Ko nije od Nurkovića, taj ili se seli, ili živi od svoje zemlje i živi u polu-ilegali, rabota preko interneta i kloni se svega.

Crna Gora, pleme puno parazita.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")