NIKOLA ADŽIĆ DOBIO POSAO U "SPLENDIDU"

Radulović: Ja bih da isplatim platu do 5. u mjesecu

"Pismo koje je objavljeno na portalu Vijesti doživjeli smo kao iskrenu molbu čovjeka u nevolji i drago nam je što smo bili u poziciji da pomognemo"
248 pregleda 36 komentar(a)
Hotel Splendid, Foto: Zoran Đurić
Hotel Splendid, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.05.2015. 11:35h

Odgovor na otvoreno pismo Nikole Adžića “Ja bih da radim”, Vijesti 7. 5. 2015.

Pismo gospodina Nikole Adžića sam pažljivo pročitao na portalu Vijesti. Nisam ga lično dobio. Svjestan, da za diplomiranog politikologa možda nijesmo najefikasnije rješenje, kontaktirao sam Kadrovsku službu kako bismo pomogli. Međutim, ime i prezime kandidata već je bilo u bazi . Naime, u posljednjoj sedmici aprila gospodin Adžić je konkurisao za sezonski posao u kompaniji Montenegro stars.

Zvaničan poziv na razgovor o prijemu i upoznavanje sa radnom procedurom kompanije i neophodnom obukom, bilo je planirano za kraj mjeseca - nakon prijema kandidata koji su konkurisali u predhodnom ciklusu. Nikola Adžić je trebalo da bude raspoređen na poslovima u sektoru domaćinstva ili vešeraja, hotela Splendid.

No, do roka za konačan poziv, otvorila se još jedna mogućnost… Naime, kako je zbog teške povrede radne dužnosti otpušten radnik angažovan na kontroli mini barova u hotelu Splendid, gospodin Adžić i još dva kandidata bili su u najužem izboru za upražnjeno mjesto.

Nakon razgovora sa sva tri kandidata, Nikola Adžić se pokazao kao najbolji. Adžić je prihvatio ponuđene uslove i kompanija je odlučila da ga zaposli. Već sjutra (danas - prim red.) počeće i formalna procedura prijema, o čemu je Nikola Adžić obaviješten. Tako je umjesto sezonskog - dobio posao koji se radi cijele godine. Nadamo se da je to samo početak, budući da sada od njega sve zavisi, bar kada je rad i dalje napredovanje u kompaniji Montenegro stars u pitanju.

Pismo koje je objavljeno na portalu Vijesti doživjeli smo kao iskrenu molbu čovjeka u nevolji i drago nam je što smo bili u poziciji da pomognemo, iako je to već bilo izvjesno nakon prvog razgovora, koji je sa njim obavljen. Kandidat je jasno i iskreno stavio do znanja da uprkos svom formalnom obrazovanju traži bilo kakav sezonski angažman.

Za kompaniju koja zapošljava 550 ljudi tokom cijele godine i do 850 u sezoni je dragocjeno, što nas zainteresovani za posao kontaktiraju i putem “otvorenih pisama “. To doživljavamo kao način da nam pomognu da korigujemo eventualne greške, kojih možda nismo svjesni.

Na kraju, uz poruku“ Ja bih da radim” dodao bih “Ja bih da isplatim platu do 5. u mjesecu”, kako bih sačuvao tim koji godinama ostvaruje rezultat po kojem se kompanija prepoznaje kao jedna od najupsješnijih - odnosno isplatio sve ono što su radom zaslužili, a što je prije svega obaveza i prema njima i prema državi.

Montenegro stars hotel group je uvijek bio i biće otvoren za sve one koji stvarno žele da rade poslove koje nudi . Jasno je vjerujemo, da i pored najbolje volje - ne možemo obezbijediti posao za sve. Smatramo da je i ovaj primjer, još jedna potvrda neophodnosti ozbiljnih promjena kada je u pitanju tržište rada i sistema obrazovanja i stvaranja kadra koji zaista nedostaje. Na to godinama ukazujemo.

S poštovanjem,

Žarko Radulović, suvlasnik hotela Splendid Conference & Spa Resort i predsjednik CTU

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")