NEKO DRUGI

Vučitrnova ružica

Od boravka na savetovanju ekonomista u Miločeru, sasvim je sigurna da se noću po njenoj sobi motaju razni atentatori, koji radi sigurnijeg izvođenja atentata uvek prvo nacrtaju metu iznad obrva, ali se ona baš u tom trenutku probudi. Atentatori zbrišu skokom sa terase, a meta ostane
8 komentar(a)
Jorgovanka Tabaković, Foto: Betaphoto
Jorgovanka Tabaković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 06.02.2015. 08:59h

Svakim nastupom na televiziji Jorgovanka Tabaković nominuje se za Oskara za sporednu žensku ulogu i najbolji crtani film sa elementima horora. Još od najboljih indijskih melodrama nije primećen niko ko ume da rasplače auditorijum do te mere, da na kraju svi kolektivno uzviknu: „Ovoj ženi treba pomoć, javite nam samo na koji žiro-račun“.

Tako je prekjuče u jutarnjem programu uglednog Pinka, u sred ćaskanja o braći švajcarcima, Jorgovanka ispričala kako je njena svekrva trenutno u bolnici, gde je neki lekar pitao „da li je ona guvernerkina svekrva“, a svekrva je svesno slagala da nije. Svekrva izgleda smatra da je lekaru koji ima kredit u švajcarcima bolje reći da ti Jorgovanka nije svekrva, nego da jeste. Pametna svekrva!

Jorgovanka, pak, smatra kako je to rezultat činjenice „da su joj nacrtali metu na čelu“, dok smo mi sve vreme mislili da je ta meta na guvernerkinom čelu rezultat pogrešnog rukovanja „max factorom“.

Otkad je premijer na jednom sastanku pitao: „Jorgovanka, bre, šta ti je to na čelu“, ona je ubeđena da joj neko, dok spava kao Trnova ružica, ili još bolje - Vučitrnova ružica, crta mete za pikado na čelu. Od boravka na savetovanju ekonomista u Miločeru, sasvim je sigurna da se noću po njenoj sobi motaju razni atentatori, koji radi sigurnijeg izvođenja atentata uvek prvo nacrtaju metu iznad obrva, ali se ona baš u tom trenutku probudi. Atentatori zbrišu skokom sa terase, a meta ostane.

- Premijer me posavetovao da umesto „l’oreala“ koristim „max factor“, ali ne pomaže - rasplakaće se Jorgovanka već u sledećoj emisiji na temu „švajcaraca“ i kursa dinara, gde će radi boljeg doživljava biti angažovan i violinista koji će svirati neku tužnu ariju kao muzičku podlogu guvernerkine dramatične ispovesti koja nikada nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Ne samo to - u bolničke posete svekrvi mora da ide maskirana ko supruga šeika Muhameda.

- Ček, ček, je l’ ova gospođa obučena u burku, guvernerka? - pita uvek dežurni lekar koji radi tri smene da bi vratio kredit. - Ne, ne, kakva guvernerka! To je moja snaja Zoran Babić! - uspešno ga uvek prevari svekrva. A lekaru od silnih obaveza nikada nije sumnjivo otkud Zoranu Babiću svekrva.

Kada je iz rodnog Vučitrna, koji će uskoro na inicijativu guvernerke biti preimenovan u Vučićtrn, krenula u beli svet, Jorgovanka nije ni slutila kakve sve opasnosti tamo vrebaju - atentatori, TV voditelji, tramvaji, švajcarci, dinari, Mišković, evrozona, Borko Stefanović, MMF, trolejbusi, Svetska banka i onaj Ćulibrk iz NIN-a.

- I to sve za bednu platu od 550.000 (slovima: pet stotina pedeset hiljada) dinara, neto - izjaviće guvernerka već u sledećem gostovanju u TV Dnevniku. - Ali gospođo Tabaković, ovde su u pitanju švajcarci - prekinuće je voditelj, jer je svaki voditelj emotivni bogalj i ne može da ga rasplače ni Savet guvernera Narodne banke, a kamoli jedan ucveljeni guverner upravo pristigao od frizera.

- Bože, što ste vi neprijatni! Ja vam pričam o mojoj svekrvi koja leži u bolnici, a vi me pitate za švajcarce?! Jebali vas švajcarci! - uzviknuće besno guvernerka u prvoj pauzi za reklame.

Ali, čim se uključe kamere, predstaviće svoje stručno melodramatično rešenje: „Kao mala, šetala sam metohijskim poljima i livadama, igrala se po Šar-planini, i još tada sam spoznala da je mnogo bolje uzeti kredit u šarplanincima nego u švajcarcima. Zato savetujem građane da kredite u švajcarcima hitno pretvore u kredite u šarplanincima, i nema da ih boli glava“ - kazaće guvernerka, odlučno. - Dobro, recite nam još, otkud ovoliki gubitak Narodne banke? - pitaće emotivni bogalj, poznatiji kao voditelj. - Gubitak! Izvin’te, a je l’ sam vam ja pričala za moju svekrvu?

(danas.rs)

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")