KOSMOS ISPOD SAČA

Idol Babović, magistar

Niko ne može da zna da li je magistar Babović krenuo stopama Borislava Pekića, i da li je i on odlučio da se učlani kao Pekić u partiju da bi je razbijao iznutra
65 pregleda 11 komentar(a)
Slika Rene Magrita
Slika Rene Magrita
Ažurirano: 06.09.2014. 10:49h

Građani Crne Gore imaju selektivno pamćenje, i afera sa tekstovima koje je plagirao gospodin ministar, oprostite, gospodin magistar Babović, biće zaboravljena vrlo brzo, čim reprezentacija opet kiksa u nekom sportu ili se rodi novi video nekog ministra koji spuštenih gaća ljubavnicu gosti u svom kabinetu, naravno, van radnog vremena. „Vidite“ da ste to već zaboravili. Svaka nova afera anulira prethodnu. Napadi na gospodina magistra Babovića najčešći su na društvenim mrežama, upravo zato jer se narod prazni zbog svog osjećaja krivice, jer magistar Babović i ostali lete visoko zahvaljujući glasovima „naroda“.

Nije lijepo da samo gospodin magistar Babović nosi krst pa makar i nekoliko dana, pa sam se iz tog razloga potrudio da nađem pozitivne strane njegove ličnosti i pokušam da ga opravdam. Niko u Crnoj Gori nije pomogao studentima kao magistar Babović! Tu zaslugu mu niko ne može oduzeti i osporiti. Studentski parlament i svi predstavnici su obične marionete i nesposobnjakovići u poređenju sa njim. Danas svaki student u Crnoj Gori kojeg uhvate u prepisivanju ili okrive da je potpisao nečiji rad kao svoj može da se pozove na magistra Babovića. On je adut svakog studenta u Crnoj Gori, i nema tog profesora koji može da opomene studenta iz bilo kog razloga, a da student ne odgovori kontraargumentom „Magistar Babović“. Profesori su matirani.

Takođe, gospodin magistar Babović olakšao je rad i profesorima koji su dužni da čitaju dosadne seminarske i magistarske radove, jer ukoliko ne uvide da je riječ o plagijatu i neko im skrene pažnju na njihovu neprofesionalnost i propust, i oni mogu da se pozovu na slučaj gospodina magistra Babovića.

Niko ne može da zna da li je magistar Babović krenuo stopama Borislava Pekića, i da li je i on odlučio da se učlani kao Pekić u partiju da bi je razbijao iznutra. Ako je potez magistra Babovića bio smišljen i u cilju destabilizacije DPS-a mora mu se odati priznanje.

Lažni car Šćepan Mali, Stefan Zanović, Benksi i Frank Abangail su sitne ribe za magistra Babovića koji se za razliku od pomenutih ličnosti koristio obrnutim metodom.

On stoji iza svog imena koristeći se tuđim radom. Ukoliko je možda išao stopama Ministra policije Srbije, možda magistar Babović ima pretenzije prema mjestu načelnika naše policije. Njegov prodoran pogled, oštra frizura i prkosan stav odgovaraju tom pozivu i kao da magistar Babović imitira magistra Veljovića (našeg) sa sitnim detaljem u visini, to Babović vjerovatno nije u mogućnosti da imitira. Vrlo rijetko se desi da kolumne iz Crne Gore odjeknu toliko da o njima izvještavaju i mediji iz regiona, a eto, gospodin magistar Babović je uspio i to. Televizija B92 prenijela je vijest o Babovićevim tekstovima, a on uvijek može reći da je sve u cilju propagiranja ikonografije i simbola njegove partije, samim tim i Crne Gore, jer na fotografiji koja je pratila prilog o njemu iza njegovih leđa piše velikim slovima DPS. Besplatna reklama, čovjek je pravi menadžer svoje partije.

Babović se vodi idejom da „sve dok te pljuju znaš da vrijediš“, što bi u nekom njegovom sledećem tekstu moglo zvučati kao „Samo me vi pljujte dok ja držim čas“. Ako bi se birao idealni predstavnik našeg društva, gospodin magistar Babović bi bio „taj“. Na sajtu DPS-a, u dijelu koji se odnosi na opštinski odbor Bar, nalazi se i dirljiva biografija Babović mr Milana koja završava rečenicom:

„Životni moto Milana Babovića: Čovjeka nikada ne smije da napusti nada i cilj pred sobom i to zdrav cilj do koga će stići radom“. Ne dirajte njegove tekstove.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")