Blog

Teta Violeta

Ja sam svemirska glupača. Što je s mojom zabludom da su parlamentarci posebno osjetljivi na vraćanje dugova jer moraju glumiti svece?
110 pregleda 0 komentar(a)
Violeta Tomič, Foto: Screenshot (YouTube)
Violeta Tomič, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 29.08.2014. 09:39h

Srela sam očajnu susjedu. Ne može useliti u stan iako je majstorima za adaptaciju platila dvadeset i pet tisuća eura. Unaprijed. Nestali su u vidu lastina repa a ona potpuno luda gleda u ruševine. Prije nego su naplatili ipak su stigli razvaliti sve što se moglo. Zašto su ljudi glupi? Kako je moguće da danas u svima s kojima imaju posla ne vide lopova? Za razliku od njih, ja…

Ja? Ja sam svemirska glupača. Evo crtice iz mog života. Slovenska glumica Violeta Tomič igrala je u Sloveniji moju mondramu “Kurba”. Javila mi je da mi duguje preko tisuću eura ali ja bih morala… Izvući neki broj, pa se javiti njenoj agenciji, pa će onda njena agencija za određeni postotak meni… Zanimljivo je kako su se ulaznice naplaćivale bez ikakvih formalnosti a kad autoru treba dati njegov dio onda se od NATO-a očekuje da riješi problem.

Cijelo to vrijeme morala sam imati na umu da je glumica sirotica, život je danas težak… Pred tjedan dana opet sam dobila mail. Gospođa se vratila sa godišnjeg ali, draga moja Vedrana, da imam platila bih, nemam. U međuvremenu je gospođa Tomič postala članica slovenskog Parlamenta. Sigurna sam da, ako itko u Sloveniji prima plaću onda su to parlamentarci, pa ipak, moje love nema.

Ovo što pišem je privatizacija medija? Koga briga za moja privatna sranja? Ha, ha! Ovo je moj medij, ništa ja ne “privatiziram” samo pišem kako sam i ja glupača poput ostalih. Ne mogu platiti slovenske odvjetnike, članica Hrvatskog sabora nisam, ne vidim kako bih od “sirote” slovenske parlamentarke mogla izvući ono što mi duguje.

Osjećam se poput glupače. Pametna sam kad u majstoru vidim lopova. A što je s mojom zabludom kako su parlamentarci posebno osjetljivi na vraćanje dugova jer pred biračima moraju glumiti svece? Shvatila sam, doduše prekasno, da se i njima jebe za image. Imaju status, imaju moć, uostalom, u mom slučaju gospođa me zajebala dok još nije bila “časna”.

Da li će mi živčano mlaćenje po tipkovnici pomoći? Znam da neće. Koga briga za još jednu budalu. Ipak, možda me čitaju u Sloveniji. U njihovom parlamentu sjede predstavnici nekoliko stranaka. Neka politički protivnici gospođe Tomič od nje utjeraju moj dug. Dobit će deset posto a ja ću prestati piti praksiće dok me ne zajebe netko drugi.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")